Kamil demo666 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Cześć Jestem tu nowy i mam jedno pytanie które mnie nurtuje jakiś czas. Mam rame demo 8 zauważyłem przepaloną rurę dolna po spawaniu z małą dziurką w głąb. Czy mogę bezpiecznie używać tej ramy, czy możliwe jest że pęknie? Bardzo bym prosił o odpowiedzi bo nie wiem co z tym zrobić. https://m.fotosik.pl/zdjecie/0eb232ce171bb4cd Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 A na zewnątrz widać czy coś się dzieje ze spawem? Ja tam nie widzę nic niepokojącego. Spaw się po prostu "przelał" na drugą stronę. To fabryczny spaw czy rama była naprawiana? Rama używka ma się rozumieć? Odnośnik do komentarza
Kamil demo666 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Na zewnątrz jest wszystko idealnie, rama używana przez 4 lata nie przeze mnie. Nie naprawiana nigdzie. Tylko się zastanawiam czy nie wpłynęło to bardzo na wytrzymałość i dolna rura nie pęknie na spawie. W głąb przepalenia jest mała dziurka wzdłuż spoiny na jakieś 0.5 cm. Odnośnik do komentarza
Kamil demo666 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 10 godzin temu, PrzeLuka napisał: A na zewnątrz widać czy coś się dzieje ze spawem? Ja tam nie widzę nic niepokojącego. Spaw się po prostu "przelał" na drugą stronę. To fabryczny spaw czy rama była naprawiana? Rama używka ma się rozumieć? Na zewnątrz jest wszystko idealnie, rama używana przez 4 lata nie przeze mnie. Nie naprawiana nigdzie. Tylko się zastanawiam czy nie wpłynęło to bardzo na wytrzymałość i dolna rura nie pęknie na spawie. W głąb przepalenia jest mała dziurka wzdłuż spoiny na jakieś 0.5 cm. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Skoro wytrzymała 4 lata to chyba nic jej nie będzie. Nie skacz tylko na niej z samolotu 😉 Odnośnik do komentarza
Kamil demo666 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 36 minut temu, PrzeLuka napisał: Skoro wytrzymała 4 lata to chyba nic jej nie będzie. Nie skacz tylko na niej z samolotu 😉 Przemyślę to z samolotem 😆 Ale tak poważnie to bardzo lubię duże Hopki. Może jeszcze się ktoś wypowie na ten temat. Dzięki Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Jak źle wylądujesz i tak trzaśnie choć by nie wiem z czego i jak była zrobiona. Odnośnik do komentarza
Kamil demo666 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 5 minut temu, PrzeLuka napisał: Jak źle wylądujesz i tak trzaśnie choć by nie wiem z czego i jak była zrobiona. Wiem i rozumiem to. Po prostu nie jestem ekspertem na ten temat (spawanie), i czekam aż ktoś rozwieje moje wątpliwości 😉 Odnośnik do komentarza
Puncu Opublikowano 14 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 To troche wygląda na ślad technolohiczny. Rama była chwytana w tym miejscu podczas spawania. Nie przejmowałbym się tym. Co jakiś czas zrób czyszczenie suportu to rzucisz na to okiem. Odnośnik do komentarza
Kamil demo666 Opublikowano 23 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 W dniu 14.06.2018 o 06:41, Puncu napisał: To troche wygląda na ślad technolohiczny. Rama była chwytana w tym miejscu podczas spawania. Nie przejmowałbym się tym. Co jakiś czas zrób czyszczenie suportu to rzucisz na to okiem. Niestety to nie jest miejsce po uchwycie, jest to po prostu przepalona rura. Teoretycznie nigdy nie widziałem ani nie słyszałem o pękniętym demo Jednak trochę się obawiam co może się stać 🤔 Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 23 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Jak się obawiasz to ją zezłomuj... i po problemie. Odnośnik do komentarza
Puncu Opublikowano 23 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 21 minut temu, Kamil demo666 napisał: Teoretycznie nigdy nie widziałem ani nie słyszałem o pękniętym demo Starsze demo pękały dokładnie w tym samym miejscu, zwłaszcza 2005r Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi