Encete Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 (edytowane) Dzien dobry wszystkim Jako ze jestem tutaj świeżynką ( i na forum i w temacie rowerów) to gorąco was wszystkich pozdrawiam i do sedna w zeszlym tyg zakupiłem dwa rowery Giant talon 2 2018 (mój) Giant tempt 2 2018 (żony) jeden jak i drugi są na takim samym osprzęcie Napęd: 3x9, manetki SHIMANO Alivio, przerz. przed. SHIMANO Alivio, przerz. tylna SHIMANO DEORE XT wszystko jest super pieknie ale i w jednym i drugim rowerze po ustawieniu 2x(6,7) czuje na pedałach takie (zgrzytanie,chrobotanie, trzeszczenie-nie wiem jak to opisać inaczej- coś jakby ziarenko piasku wpadło w lozysko) nie jest to cały czas i jest bardzo delikatne, występuje tylko w takim ustawieniu przeżytki, cała reszta pracuje idealnie tylko to jedno ustawienie. Czy ktoś może wie co to może być? Do sklepu gdzie kupowałem rowery mam kawałek drogi i nie specjalnie po drodze wiec narazie zbieram info czy to tak ma być czy pakować rowery i jechać z nimi do sklepu? Czołgiem! Edytowane 12 Czerwca 2018 przez Encete Odnośnik do komentarza
RadS Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Może przednia przerzutka jest za słabo lub za mocno napięta i łańcuch ociera o nią? Powinieneś być w stanie zobaczyć to gołym okiem. Możesz też ostrożnie postawić rower do góry kołami, lekko napiąć palcami linkę od przedniej przerzutki, i zakręcić pedałami. Jeśli zmiana napięcia linki oznacza poprawę lub pogorszenie objawów, to bingo. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Popraw tytuł proszę... Tytuł ma sugerować treść posta... Odnośnik do komentarza
Encete Opublikowano 12 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 20 minut temu, SpiderMAN napisał: Popraw tytuł proszę... Tytuł ma sugerować treść posta... Poprawione Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Przenoszę do odpowiedniego działu... Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Jeśli to nowe rowery to daj im trochę czasu na dotarcie się a jeśli problem nie zniknie wówczas można szukać ewentualnej przyczyny. Jak napisał kolega wyżej upewnij się, że wszystko jest wyregulowane jak należy. Odnośnik do komentarza
Encete Opublikowano 12 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Rowery są nowe, a odebrałem je wyregulowane gotowe do jazdy. Pojde za waszymi radami i sprawdzę to co pisaliście i doczekam z 300km? Jeslii to nie poprawi sytuacji to oddam rower do serwisu. dzieki wielkie za wskazówki Odnośnik do komentarza
Zbysio Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 23 minuty temu, Encete napisał: Rowery są nowe, a odebrałem je wyregulowane gotowe do jazdy. Pojde za waszymi radami i sprawdzę to co pisaliście i doczekam z 300km? Jeslii to nie poprawi sytuacji to oddam rower do serwisu. dzieki wielkie za wskazówki A nie mówił Ci sprzedawca, że trzeba zrobić przegląd zerowy? To normalne, że coś się rozleguluje, wystarczy, że końcówki pancerzy będą nie dociśnięte do końca. W poprzedninlm sezonie kupiłem dwa rowery i jeden w tym. Wszędzie mówili 200-300km i przegląd. Nie ma czym się martwić. Odnośnik do komentarza
Encete Opublikowano 12 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zrobili przegląd przed oddaniem roweru i rzeczywiście ”wyleciało mi to z głowy" mam oddać rowery do serwisu po 200km Odnośnik do komentarza
Zbysio Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 (edytowane) 21 minut temu, Encete napisał: Zrobili przegląd przed oddaniem roweru i rzeczywiście ”wyleciało mi to z głowy" mam oddać rowery do serwisu po 200km No widzisz. Zrobią regulacje, wbiją pieczątke do gwarancji i po wszystkim. Pozostaje cieszyć się jazdą. Edytowane 12 Czerwca 2018 przez Zbysio Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi