Eninz Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Witam potrzebuje pomocy nie umiem znaleźć odpowiedniej ramy chce składać rower na części i amotyzator już mam zaklepany "sr suntour epicon 120mm qr15" lub "sr suntour raidon 100-120mm qr9" lecz mam problem żeby znaleźć odpowiednią ramę używaną do 300 -350 zł wzrost 173cm przeznaczenie jakieś schody czasami jakieś wheelie coś jakieś przejazdy przez las oraz wycieiczki.
Rebeliant86 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Obawiam się, że w tym budżecie będzie ciężko znaleźć ramę pod wymienione zastosowanie, bo przydała by się do tego raczej z pełnym zawiasem, no chyba, że to ma być bardziej trial, ale wtedy byś amortyzatora nie szukał na przód? Swoją drogą to nie wiem czy wymienione przez ciebie amory też są dobrym wyborem, schody, hopy itp. są dosyć wymagające jeśli chodzi o sprzęt. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Nie ma takiej szansy... Chyba, ze chcesz się połamać razem z tą ramą...
Eninz Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2018 Ale ja nie napisałem że chce skakac hopy miałem na myśli przejazd przez las głównie ten rower na wycieczki i tak jak mówię schody jakieś podstawowe tricki. Typu wheelie stoppie. W jakim budżecie bym znalazł cos sensownego ?Używane oczywiście .
Eninz Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2018 Godzinę temu, SpiderMAN napisał: Niestety wątpię... Kolego czytaj ze zrozumieniem "w jakim budżecie bym znalazł coś sensownego?"
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Teraz, Eninz napisał: Kolego czytaj ze zrozumieniem "w jakim budżecie bym znalazł coś sensownego?" Ok, fakt, niedopatrzenie moje. 700-1000zł.
Rebeliant86 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Ze swojej strony chciałbym tylko nadmienić, że składanie roweru wyjdzie drożej niż zakup kompletnego. Dlatego raczej poszukaj czegoś co Ci pasuje, a ostatecznie zmienisz tylko element który Ci nie pasuje. W cenie Suntora i ramy można już poszukać używanego roweru. Który będzie stanowił ewentualną bazę do Twoich dalszych modyfikacji, a już będziesz mógł normalnie jeździć. :-)Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 10 minut temu, Rebeliant86 napisał: Który będzie stanowił ewentualną bazę do Twoich dalszych modyfikacji, a już będziesz mógł normalnie jeździć. 🙂 Ze wskazaniem na słowo "normalnie". Stunty po schodach i hopach na takim sprzęcie raczej sobie podaruj...
Rebeliant86 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 No tak... To racja. Jeśli nie dysponujesz budżetem 5000+ na nowy rower to zapomnij o schodach, skokach i innych wybrykach, bo szkoda Twojego zdrowia. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
Eninz Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2018 Ale ja nie dysponuje budżetem 3k odrazu skladam rower na części ze w tym miesiaci cos kup8e a w nastepbym cos innego to nie ode mnie zależy budzet
Rebeliant86 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 To zamiast tak, skoro i tak nie będziesz mógł na samej ramię jeździć, to to co chcesz wydawać na części odłóż i za parę miesięcy kup gotowy rower. Ja wiem, że rower to nie jest rakieta kosmiczna, ale jakieś pojęcie o tym trzeba mieć, bo przy prędkości 30-40km/h jak Ci np. napęd przeskoczy przy mocnym pedałowaniu to możesz zaliczyć niezła wywrotkę. Wnioskując po tym o jakie podstawowe rzeczy pytasz i o jakim budżecie tu rozmawiamy to nie jesteś zawodowcem który wie jak sobie pod siebie rower zbudować. Tak więc moja rada to "zbieraj i kup rower gotowy". Jak uzbierasz kasę chętnie Ci pomożemy w znalezieniu czegoś dobrego. Do tego czasu ja się wyłączam z tego wątku dla Twojego zdrowia. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
Eninz Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2018 Cco 700/1000 zl za uzywana rame 😮 do schodów wycieczek:O Chyba zrobię tak jak mówisz Rebeliant dzięki za pomoc 1
Rekomendowane odpowiedzi