mazurkiewicz1991 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 (edytowane) Hej, Witam serdecznie. Mam pytanie odnośnie zaprezentowanego modelu. Wspólnie z partnerka poważnie zastanawiamy sie nad zakupem 2 egzemplarzy https://www.fahrrad.de/serious-grafix-pro-black-sunrise-712489.html Ogólny zamysł jest taki aby kupić w miarę dobry rower który posłuży nam na lata, i pozwoli na w miarę komfortowe wycieczki 100km +. Ale jak to zwykle bywa nie chcielibyśmy przepłacić. Powiedziano nam że jest to przyzwoity stosunek cenny do jakości, ale mimo wszystko o ile to możliwe chciałbym poznać waszą opinię, gdyż wolał bym mieć szerszy zarys sytuacji. Pozdrawiam. Edytowane 11 Czerwca 2018 przez SpiderMAN Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Wycieczki 100km+ na gravelu... z napędem 1x11 No można... Ale ja tego osobiście nie widzę... Tutaj trochę prędkości będzie brakować. Odnośnik do komentarza
csm-101 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Próbowałem ostatnio napędu 1x... Na krótsze trasy fajny. Nie myśli się o trymowaniu czy koszeniu łańcucha ale na zjazdach po asfalcie zdecydowanie brakowało. Odnośnik do komentarza
mazurkiewicz1991 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 A jeżeli jesteśmy amatorami zrobi nam to różnice, myślicie że może zabraknoć nam przełożeń? A co myślicie o tym, https://www.fahrrad.de/giant-toughroad-slr-gx-1-dark-blue-696741.html ten ma dwa blaty Odnośnik do komentarza
JaW Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 (edytowane) Nie wiem jak z opłacalnościa, ale osprzęt to Tigra, przełożenia bardzo przyjemne (minimalne 32/34), karbonowy widelec i sztyca - fajny gravel. Edytowane 11 Czerwca 2018 przez JaW Odnośnik do komentarza
GrochowaMTB Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Rowery Fahrrad cieszą się znakomitą opinią i uchodzą za wygodne. Według mnie ten Giant prezentuje się słabo na tle pierwszej propozycji. Kwestia napędu to radzę samemu spróbować. Testowałem i aby nie było, że swoje chwalę - nie wybrałem. Ale ja tu wszędzie mam bardzo stromo. Nie mam normalnych terenów do jeżdżenia, wszędzie muszę się wspinać. Gdybym miał nieco bardziej płaskie tereny to śmiało brał bym napęd 1x11 ze względu na prostotę obsługi, serwisu itd. Zresztą nawet tu na moich terenach całkiem fajnie 1x11 dawał radę. Lepiej niż przypuszczałem. Pamiętaj, że zawsze możesz dać nieco mniejsza lub większą przednią Zębatkę jeśli będziesz miał "za wolno" lub "za szybko". 1 Odnośnik do komentarza
mazurkiewicz1991 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Super, dziękuje bardzo mi pomogliślcie, decyduje sie na zakup pierwszej pozycji. U "nas" jest stosunkowo płasko gdyż mieszkamy W Nadrenii północnej i zaras mamy pod nosem Holandie a tam to już całkiem depresja hehe. Pozdrawiam i dziękujemy. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi