Watownik Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Witam, po dwóch dniach męczenia się z wykręceniem korby, która zaklinowała się na amen udało mi się dostać do suportu za sprawą uszkodzenia osi między korbą a mufą. Problem w tym, że nie mam zbytnio teraz pojęcia jaki nowy support zakupić do roweru wraz z korbą do 400 zł. Informacje na starym supporcie: NECO L 68 R BC 1.37"x24T 122.5mm Made in Tajwan Moja tylna kaseta posiada jedynie 7 rzędów, a przednia posiadała tylko dwa rzędy. Jest to szosówka. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Szukał bym zatem czegoś ze zintegrowaną osią. Odnośnik do komentarza
Watownik Opublikowano 9 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zagłębiłem się trochę w temacie, ale zablokowałem się na gwincie. https://www.ctbike.pl/search/search?st_search[search]=BB-RS500&st_search[and_search]=1&st_search[detail]= Nie jestem pewny, czy aby na pewno włoski czy angielski, a patrząc na stary wiele nie wnioskowałem, mogę prosić kogoś o odpowiedź? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 (edytowane) Z tego co napisałeś w pierwszym poście wynika, że angielski. Gwint angielski : średnica gwintu (mufy): 1.37" (34.798mm) skok gwintu : 24 TPI (24 zwoje na cal) szerokość mufy suportu : 68 lub 73mm miska lewa: gwint prawoskrętny miska prawa: gwint lewoskrętny Gwint włoski : średnica gwintu: 36mm skok gwintu: 24 TPI szerokość mufy suportu: 70 mm obydwie miski posiadają gwint prawoskrętny. Wystarczyło wpisać w google... Do zewnętrznych łożysk potrzebny Ci będzie jeszcze klucz. Nie polecam wkręcanie ich żabką. Klucz na szczęście da się kupić tanio. Edytowane 9 Czerwca 2018 przez Gość Odnośnik do komentarza
Watownik Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 (edytowane) Można zamknąć. Edytowane 11 Czerwca 2018 przez Watownik Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi