maxon Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 Cześć, kupiłem ostatnio pompkę ręczną z decathlon - model 920. Pompka pompuje dobrze, lecz mam problem z manometrem, w który jest wyposażona. Nie oczekuję od niego jakichś mega precyzyjnych wyników jednak mam wątpliwość, czy w ogóle działa - nie miałem wcześniej takiego cuda, więc nie wiem. Mianowicie jak zaczepiam do wentyla to wskazuje 0, w czasie pompowania wskazówka nawet nie drgnie, opona na full, a wskazówka leży, czasami coś tam drgnie i podskoczy. Coś robię źle czy reklamacja?
Gość Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 2 godziny temu, maxon napisał: Cześć, kupiłem ostatnio pompkę ręczną z decathlon - model 920. Pompka pompuje dobrze, lecz mam problem z manometrem, w który jest wyposażona. Nie oczekuję od niego jakichś mega precyzyjnych wyników jednak mam wątpliwość, czy w ogóle działa - nie miałem wcześniej takiego cuda, więc nie wiem. Mianowicie jak zaczepiam do wentyla to wskazuje 0, w czasie pompowania wskazówka nawet nie drgnie, opona na full, a wskazówka leży, czasami coś tam drgnie i podskoczy. Coś robię źle czy reklamacja? Na moje oko, to manometr zepsuty i pompka i nadaje się do reklamacji.
Gość Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 Mam taką i jestem bardzo zadowolona. Ciśnieniomierz pokazuje prawdę.Wiem kupiłem po tym jak o nie pisałaś że jest dobra
maxon Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 A sam manometr jak działa w pompce, w momencie podłączenia do do wentyla powinien pokazać ciśnienie, czy w momencie pompowania wskazówka powinna podskakiwać do jakiegoś ciśnienia?
Gość Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 U mnie manometr załącza się w momencie podpięcia pompki do wentyla - czyli w sytuacji, gdy do wężyka dostaje się powietrze z opony. Potem podczas pompowania wskazówka skokowo pnie się do góry.
Tomexo Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 (edytowane) Cześć! A czy jest sens kupować kompresor do pompowania kół? Oczywiście nieduży, abym mógł schować w szafce. Zastanawiałem się nad tym: https://www.pneumat.com.pl/sprezarki-kompresory-olejowe, cena to 478 zł za 24 l zbiornik z maksymalnym ciśnieniem 8 bar. Nada się także do lakierowania np.. Ramy jak dokupię pistolet w przyszłości? Edytowane 23 Marca 2020 przez Tomexo
M.C Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 (edytowane) Szczerze mówiąc to lepiej jakąś pompkę z Lidla za 20 złotych. Kiedyś tylko kompresor używałem i za dużo zachodu, szybciej pompką ze 3 góra dół i po wszystkim. Spytałem się taty, bo wiem że malował i faktycznie można używać kompresor do malowania. Tylko nie wiem czy ramę pomalujesz. Edytowane 23 Marca 2020 przez M.C 1
SzpiceR Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 16 minut temu, Tomexo napisał: Cześć! A czy jest sens kupować kompresor do pompowania kół? Oczywiście nieduży, abym mógł schować w szafce. Zastanawiałem się nad tym: https://www.pneumat.com.pl/sprezarki-kompresory-olejowe, cena to 478 zł za 24 l zbiornik z maksymalnym ciśnieniem 8 bar. Nada się także do lakierowania np.. Ramy jak dokupię pistolet w przyszłości? 24L to za mało do malowania czegokolwiek, tzn "byle jak" pomalujesz. BTW ramy rowerowe maluje się proszkowo 1
Gość Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 Do malowania musiał by mieć z 50 litrówAle są jeszcze pistolety elektryczne malowałam takim ściany i dawał radę bez problemu
Tomexo Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 37 minut temu, SzpiceR napisał: 24L to za mało do malowania czegokolwiek, tzn "byle jak" pomalujesz. BTW ramy rowerowe maluje się proszkowo Niestety zmuszony jestem zrobić "byle jak", bo po prostu stoją stare rowery w altance i przydałoby się lekko odświeżyć. Gdyby solidniejszy sprzęt trzeba było zrobić, to na bank przekazałbym do profesjonalnego warsztatu na proszkowe malowanie 😀 19 minut temu, piter614 napisał: Do malowania musiał by mieć z 50 litrów Ale są jeszcze pistolety elektryczne malowałam takim ściany i dawał radę bez problemu Po Twoim poście sprawdziłem pistolety elektryczne do malowania i ciężko stwierdzić, czy poza malowaniem ścian, drewnianych elementów nadałby się do malowania np. ram. Chyba już dla bezpieczeństwa wolałbym zainwestować ciut więcej pieniędzy na większą pojemność kompresora tak jak zasugerowałeś.. tylko kurde, to powoli kobyła się robi
Gość Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 Wiesz nie malowałam nim roweru czy auta ale ścianę tak więc może busie sprawdziłNie jestem lakiernikiemZawsze do tego używają kompresoraJednak uważam że poradził by sobie z malowaniem ramyAle można zapytać np tutajhttp://dreamworkers.pl/index.php/realizacje/
Grz_Bo Opublikowano 12 Czerwca 2020 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Hej,Jaki kompresor możecie polecić? Przeznaczenie to pompowanie kół, wstrzliwanie opon, osuszanie łańcuch i roweru po myciu, pompowanie motocykla i czasami może auta.Pozdrawiam,GB
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2020 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Musisz jeszcze dodać info czy masz go gdzie trzymać wtedy zostaje tylko problem z tym jaki duży kupić
Grz_Bo Opublikowano 13 Czerwca 2020 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Musisz jeszcze dodać info czy masz go gdzie trzymać wtedy zostaje tylko problem z tym jaki duży kupić Raczej coś kompaktowego szukam. Mam garaż.Pozdrawiam,GB
Eddek Opublikowano 29 Czerwca 2020 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Używał ktoś TOPEAK AIR BOOSTER G2? Podoba mi się pomysł CO2+manometr w wersji mobilnej.
Frost Opublikowano 29 Czerwca 2020 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Szanuję Topeaka ale te pompka, w szczególności manometr wygląda jak zrobiony na kolanie, fatalna jakość na tych zdjęciach. Napisy wyglądają jak wykonane za karę. Wożę ze sobą Smartgauge D2 i wydaje mi się, że osobny manometr + osobna pompka CO2 będzie wygodniejsze i generalnie lepszej jakości niż ten wynalazek 2w1.
Gość Opublikowano 30 Czerwca 2020 Opublikowano 30 Czerwca 2020 20 godzin temu, Eddek napisał: Używał ktoś TOPEAK AIR BOOSTER G2? Podoba mi się pomysł CO2+manometr w wersji mobilnej. 13 godzin temu, Frost napisał: Szanuję Topeaka ale te pompka, w szczególności manometr wygląda jak zrobiony na kolanie, fatalna jakość na tych zdjęciach. Napisy wyglądają jak wykonane za karę. Mam tego airboostera od Topeaka i w realu ten manometr wygląda o wieeele lepiej, jest bardzo dobrej jakości i działa bez zarzutu. Rewelacyjnie sprawdza się w terenie do pomiaru, jeśli ktoś często zmienia ciśnienie w oponach. Osobiście polecam tą pompkę. Poza tym mam multitoola z serii Alien, zestaw bitów z mini grzechotką oraz mini klucz dynamometryczny 2-6 NM i jakość wykonania oraz użyte materiały są super. Używam ich dość często w terenie i na razie nie widzę żadnego zużycia sprzętu. Pzdr!
Wojtek O. Opublikowano 17 Lipca 2020 Opublikowano 17 Lipca 2020 (edytowane) Sks airworks 10 czy bitwin 900? Chyba że beto albo ProX potrzebuje coś w miarę taniego a żeby pare lat żyło(metal) i miało manometr. Użytkowanie sporadyczne. Do MTB i czasem trekkinga gdzie trzeba dobić około 5bar Chciał bym sie w 100pln zmieścić. Edytowane 17 Lipca 2020 przez Wojtek O.
Chrismel Opublikowano 17 Lipca 2020 Opublikowano 17 Lipca 2020 Może Topeak Blow Job ? Na kilku kanałach na YT widziałem że jej używają i to od dłuższego czasu. Sam też ją mam i jestem zadowolony ale moje użytkowanie jest raczej mało obciążające (kilka machnięć na tydzień). https://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/pompki-rowerowe/podlogowe/.topeak/
Wojtek O. Opublikowano 17 Lipca 2020 Opublikowano 17 Lipca 2020 A dokladnie ten model uzywaja bo cos mi sie wydaje ze jest kilka jak z airmaxem
Chrismel Opublikowano 17 Lipca 2020 Opublikowano 17 Lipca 2020 Nie widzę już tego modelu który mam ja. Identyczną ma Gustav z YT. Jest z żółtym napisem tak jak ta: https://www.centrumrowerowe.pl/pompka-topeak-joe-blow-max-hp-pd5005/ ale kolor manometru nie jest żółty. Nie wiem czym więcej się różnią. Tylko że kupowałem ją jakiś czas temu więc pewnie coś pozmieniali w modelach.
Wojtek O. Opublikowano 17 Lipca 2020 Opublikowano 17 Lipca 2020 On ma tą: https://www.bikester.pl/topeak-joeblow-sport-iii-pompka-rowerowa-oty-746404.html?gclid=CjwKCAjwmMX4BRAAEiwA-zM4Jj0FndzX_c1VSxJ3ZcLMn9V1tvBefyJyOKHAP_-QqAtFO4DRpz4nExoCnj4QAvD_BwE&_cid=21_1_-1_9_165_746404_324496311358_pla&ef_id=CjwKCAjwmMX4BRAAEiwA-zM4Jj0FndzX_c1VSxJ3ZcLMn9V1tvBefyJyOKHAP_-QqAtFO4DRpz4nExoCnj4QAvD_BwE&ev_chn=shop&campaign_detail=smart_shopping
Chrismel Opublikowano 17 Lipca 2020 Opublikowano 17 Lipca 2020 (edytowane) Wniosek jest taki że jak on ma tą to ja mam sklerozę Ale dobrze kojarzyłem że żółto-czarna z nie żółtym manometrem Gdzieś tą swoją widziałem jeszcze na jakiś kanałach ale to było sporo czasu temu. W każdym razie moja jest na pewno czarna z żółtym napisem i czarnym manometrem. Tyle że link jest do modelu 2020 a widziałem ją jakieś 2-3 lata temu u niego. Edytowane 17 Lipca 2020 przez Chrismel
Wojtek O. Opublikowano 18 Lipca 2020 Opublikowano 18 Lipca 2020 Topeak ma okolo 20 modeli Joe blow na ten rok. W tym kilka do bezdetek ktore sie znacznie roznia. Pytalem dystrybutora i powiedzial ze roznice w konstrukcji bywaja dosc znaczne wersja race pompuje wiecej powietrza na raz. Mnie ponoc spokojnie wystarczy ta hp.
Tred Opublikowano 28 Lipca 2020 Opublikowano 28 Lipca 2020 Witam, Pracuje w dość dużej wypożyczalni rowerowej posiadającej ponad 1000 rowerów. Posiadamy zakontraktowane bardzo wiele hoteli w których mamy wystawione nasze rowery. Hotele znajdują się w kilkunastu miejscowościach oddalonych od siebie dość duży dystans. Częścią moich obowiązków jest odwiedzanie tych hoteli co tydzień. Jestem odpowiedzialny za ich serwis a co za tym idzie ich napompowanie. Pompowanie co tydzień 600 kół ręczną pompką to mordęga i nie idzie tego zrobić w jeden dzień. Szukamy jakiegoś rozwiązania, które by nam umożliwiło pompowanie rowerów z auta serwisowego. Zależy mi na czymś elektrycznym albo spalinowym. Rozważaliśmy kompresor ale uznaliśmy, że by wyssał akumulator w aucie w ciągu kilku godzin. Macie jakieś pomysły?
Rekomendowane odpowiedzi