obcy02 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Witam, posiadam rower Romet Rambler 27,5 2.0 2015 ostatnio przekrzywiła mi się przerzutka i nie nadaje się do użytku i nie wiem jaką kupić, żeby była kompatybilna.Nie znam się na tym totalnie i nie wiem jakie parametry muszę znać.
Zbysio Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Pewnie hak przerzutki. Ale dla pewności daj foto czytelne.
w0jta5 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Jeżeli masz tam 3x8, to możesz wybrać przerzutkę obsługująca do 9 rzędów. Reszta zależy od budżetu. Np. https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/tylne-przerzutki-rowerowe/mtb-trekking/f/shimano:196,e,7/?attr[367]=37157
obcy02 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2018 12 minut temu, Zbysio napisał: Pewnie hak przerzutki. Ale dla pewności daj foto czytelne. w sumie i to i to jest przekrzywione, zaraz dam zdjęcie. przesyłam zdjęcia przerzutki i haka.
Zbysio Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 (edytowane) Jak dla mnie z tych zdjęć ewidentnie hak. Spróbuj jeszcze zrobić równolegle do kasety patrząc od tyłu. Zresztą za żywo sam powinieś widzieć czy hak jest równolegle do kasety. Wywrotka była? Edytowane 8 Czerwca 2018 przez Zbysio
obcy02 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2018 35 minut temu, w0jta5 napisał: Jeżeli masz tam 3x8, to możesz wybrać przerzutkę obsługująca do 9 rzędów. Reszta zależy od budżetu. Np. https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/tylne-przerzutki-rowerowe/mtb-trekking/f/shimano:196,e,7/?attr[367]=37157 czy ta przerzutka by pasowała? https://www.sbike.pl/czesci-mtb-trekkingowe-przerzutki-tylne-przerzutki-tylne-przerzutka-tylna-shimano-alivio-rd-m4000-shadow-sgs-o_l_191_2081.html bo nie wiem o co chodzi z tą pojemnością całkowitą i róznicą. 1 minutę temu, Zbysio napisał: Jak dla mnie z tych zdjęć ewidentnie hak. Spróbuj jeszcze zrobić równolegle do kasety patrząc od tyłu. Zresztą za żywo sam powinieś widzieć czy hak jest równolegle do kasety. Wywrotka była? tak, była i wtedy dźwignęło przerzutkę razem z łańcuchem do góry.
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Hak do wymiany. To Alivio @obcy02 będzie ok, ale musisz wymienić hak przerzutki.
obcy02 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2018 1 minutę temu, SpiderMAN napisał: Hak do wymiany. To Alivio @obcy02 będzie ok, ale musisz wymienić hak przerzutki. A gdzie mógłbym znaleść taki hak?
Zbysio Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 (edytowane) Dałem Ci linka w pierwszym moim poście. Zostaw przerzutke wymień hak. Powinno być ok, jeśli nie to wtwdy i przerzutke kupisz. Edytowane 8 Czerwca 2018 przez Zbysio
obcy02 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2018 Teraz, Zbysio napisał: Dałem Ci linka w pierwszym moim poście. Faktycznie, przegapiłem go haha Dziękuje wszystkim za pomoc!
w0jta5 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Sprawdź czy wózek tez masz prosty. Zaznaczony na czerwono.
Rekomendowane odpowiedzi