pazdzioch Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Witam, wysiadł mi kompletnie przedni hamulec, już od jakiegos czasu czułem lekkie sączenie sie płynu pod klamką, teraz juz całkowicie wyciekł. Oddałem do takiego goscia aby sprawdził co jest i powiedział że klamka będzie do wymiany, chiałbym wymienic to sam metodą prób i błedów oraz później odpowietrzyć układ :). Moje pytanie czy mogę kupić klamke shimano do zestawu tektro ? zacisk bym zostawł i przedwód hamulcowy, czy musze juz cały komplet wymieniac ? W rowerze mam system hamulcowy Tektro Auriga hydraulic 180/160 . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
MateGG Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Tektro z tego co wiem produkuje hamulce na płyn dot a shimano to mineralny. A pozatym nie łączy się 2 producentów Odnośnik do komentarza
pazdzioch Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Czyli mam szukac nowych hamulców ? a jak to sie ma pozniej do mocowania zacisku nie bedzie potrzebna ajaks przerobka mocowania ? tzn tych adapterów ? Jeżeli chciałbym wymienic sam przód to czgo szukac w miare rozsądnej cenie ? jakis link ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 10 godzin temu, MateGG napisał: Tektro z tego co wiem produkuje hamulce na płyn dot a shimano to mineralny. A pozatym nie łączy się 2 producentów Córka ma także Aurigę, na olej mineralny... Więc nie do końca piszesz prawdę... 9 godzin temu, pazdzioch napisał: Czyli mam szukac nowych hamulców ? a jak to sie ma pozniej do mocowania zacisku nie bedzie potrzebna ajaks przerobka mocowania ? tzn tych adapterów ? Jeżeli chciałbym wymienic sam przód to czgo szukac w miare rozsądnej cenie ? jakis link ? pozdrawiam Nie do końca... Mocowania są w dwóch standardach, łatwiej by było jakbyś wrzucił zdjęcia swoich hamulców to coś więcej Ci podpowiemy. Linki... Nie no prosze Cię inwencji trochę... Co to jest w miarę rozsądna cena??? 500? 300? ILE? Odnośnik do komentarza
pazdzioch Opublikowano 8 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 (edytowane) Proszę podsyłam zdjęcia Myslalem nad samym przednim https://www.centrumrowerowe.pl/hamulec-shimano-br-m315-pd2385/?v_Id=116331 plus zestaw do odpowietrzania http://allegro.pl/lejek-do-odpowietrzania-hamulca-tarczowego-shimano-i7322859049.html plus olej http://allegro.pl/olej-mineralny-shimano-do-ham-hydraulicznych-50ml-i7322836525.html chyba powienienem sobie poradzic z odpowietrzaniem, a zestaw sie przyda. Dzisj pytałem w serwisie rowerowym, hamulec plus odpowietrzanie 150 wiec chyba warot samemu sie pomeczyc a przy okazji nauczyc Edytowane 8 Czerwca 2018 przez pazdzioch Odnośnik do komentarza
MateGG Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 14 godzin temu, SpiderMAN napisał: Córka ma także Aurigę, na olej mineralny... Więc nie do końca piszesz prawdę... Racja. Moje niedopatrzenie. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 BR-M315 to jako taki podstawowy hamulec z długą klamką... Ja bym napisał do Tektro w takiej sytuacji z zapytaniem o zakup zestawu naprawczego do klamki lub samej klamki... może coś się z tym uda zrobić... Odnośnik do komentarza
pazdzioch Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 (edytowane) Dzisiaj dostałem info od dystrybutora odnośnie klamki tektro. Klamka nowa + zestaw uszczelek i elemntów do montażu z przesyłka 99zł. Brac tektro czy wymienic na shimano 396 z zaciskiem? https://www.centrumrowerowe.pl/dzwignia-hamulca-shimano-bl-m396-pd1832/?v_Id=80139 130 pln z przesyłką Edytowane 17 Sierpnia 2018 przez pazdzioch Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi