TomekLodz1973 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Witam. Proszę o poradę wraz z linkiem do sklepu gdzie mogę kupić, to co mam zepsute Mam do wymiany "bębenek" w piaście GIANT Tracker Sport QR. Chcę to zamienić na piastę z takim bębenkiem który będzie mocniejszy i łatwiej dostępny. Od początku: rower to Giant Fathom 29 1 2017. Jest na gwarancji ale na opisaną część czekam już tydzień i ... końca nie widać ... Chcę kupić samemu taką piastę z bębenkiem żeby pasowało i wymienić nie czekając na serwis. Link do roweru gdybym coś źle opisał https://www.giant-bicycles.com/pl/fathom-29er-1-ltd-2017
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Kup jakąś piastę Novatec na 4rech łożyskach maszynowych, są nie do zdarcia.
TomekLodz1973 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2018 Dasz mi namiar do sklepu gdzie będę mógł przedstawić problem i kupić. W Łodzi gdzie jest koło oddane, Be Bike sklep chcą żebym jeszcze czekał a ja chcę jeździć
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Inicjatywy trochę... :D Nie wiem na ile szprych potrzebujesz... 32 czy 36? Te piasty Gianta to standardowe QR 9mm, mam takie w swoich kołach, ale szprych nie liczyłem jeszcze. http://allegro.pl/piasta-tyl-novatec-nt-d042sb-disc-36h-8-9-10-11s-i7356165478.html
TomekLodz1973 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2018 Właśnie rozmawiałem z sklepem "CT Bike" i mi wyjaśnili że nie doczekam się na to co mam uszkodzone. Mogę u nich kupić to co potrzebuje innego producenta ale sam mam dokonać wyboru w ich sklepie bo on nie ma czasu ze mną tego ustalać. Sezonowy zawrót głowy. Czy ja muszę też wymieniać obręcz i szprychy ???
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 5 minut temu, TomekLodz1973 napisał: Właśnie rozmawiałem z sklepem "CT Bike" i mi wyjaśnili że nie doczekam się na to co mam uszkodzone. Mogę u nich kupić to co potrzebuje innego producenta ale sam mam dokonać wyboru w ich sklepie bo on nie ma czasu ze mną tego ustalać. Sezonowy zawrót głowy. Czy ja muszę też wymieniać obręcz i szprychy ??? Obręczy nie musisz, szprychy i nyple tak! Te są jednorazowe... i ich długość dobiera się do piasty jak i obręczy...
TomekLodz1973 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2018 Dzięki. Napiszę do sprzedawcy z linku do Allegro i spróbuję załatwić temat.
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Sprawdź najpierw ilość szprych jaką potrzebujesz!
Rekomendowane odpowiedzi