PELE Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Witam. Mam szybkie pytanko. czy mam za długi łańcuch czy problem z przerzutką ? Pozdrawiam !
IOO Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Wygląda jak za długi. Zanim coś zaczniesz skracać to sprawdź odwrotna sytuację żeby za bardzo nie skrócić. 1
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Rozkuj łańcuch i załóż go na największą zębatkę z przodu i największą z tyłu ALE Z POMINIĘCIEM PRZERZUTKI TYLNEJ. Do tego co Ci wyjdzie dodaj jedno ogniwo i to powinna być optymalna długość łańcucha dla Ciebie. W necie jest sporo kalkulatorów a tutaj: wzór z którego ja korzystałem i sprawdza się bardzo dobrze:https://www.youtube.com/watch?v=Pu-rDgghAMg
MadOnion Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Na moje oko za mała odległość: oś korby - oś tylnego koła Wydłużyć tylne widełki czyt. skrócić ketę.
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Ewidentnie za długi łańcuch. Widać to szczególnie na drugim zdjęciu.
PELE Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2018 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Czeka mnie skracanie łańcucha. 🙄
ahaja Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Albo: najmniejsza tarcza na kasecie i młynek z przodu. Wtedy widać czy wózek się nie zawija do góry na przerzutce. Na zdjęciu po wymianie korby, kasety i łańcucha ... przerzutka stara acerka 10 letnia ... zmienia jak nowa. Drugie zdjęcie pokazuje jak wygląda wózek na największym trybie kasety i korby. To oczywiście przełożenie patologiczne. 🙂
Zbysio Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 2 godziny temu, ahaja napisał: To oczywiście przełożenie patologiczne. 🙂 Przełożenie tak ale już samo "wygięcie" wózka jest ok.
PELE Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2018 Tak wygląda po skróceniu : Ps: linki jeszcze przykrócę i założę końcówki, a łańcuch nasmaruję
Rekomendowane odpowiedzi