gomez199 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Witam. Czy ktoś jeździł rowerem trek X caliber 7 jak tak to prosze opinie czy jest wart swojej ceny
gomez199 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2018 1 minutę temu, revolta1 napisał: Jaki rocznik ? https://rowery-colex.pl/mtb/235-699-rower-trek-x-caliber-7.html#/28-rozmiar-13515517518519521523/83-kolor-srebrny 2018 chyba
revolta1 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Ujezdzam i ujezdzalem roczniki ponizej. I geo bardO mi pasuje z rocznika 2018 na rowerku nie siedzialem
trollu Opublikowano 5 Czerwca 2018 Opublikowano 5 Czerwca 2018 geo bardzo podobne, do nowego można upchnąć szersze lacie (27.5+), wewnętrzne prowadzenie przewodu dla sztycy regulowanej - to ukłon w stronę szwendania się lasach i górach na dziko. Jedyny minus to brak sztywnych osi ale tutaj - jedni z tym żyją i jest ok, inni psioczą. Wg mnie dobra opcja, miałem x-calibra na starszej ramie, ten nowy ma to co najlepsze ze starego plus kilka bonusów
sajekk Opublikowano 6 Czerwca 2018 Opublikowano 6 Czerwca 2018 12 godzin temu, gomez199 napisał: Witam. Czy ktoś jeździł rowerem trek X caliber 7 jak tak to prosze opinie czy jest wart swojej ceny Ja jeździłem chwilkę testowo, bardzo wygodna rama, fajnie się jeździło, wręcz płynęło. Czy wart swojej ceny? z racji marki i gwarancji tak, ale z racji rozwiązań technicznych i osprzętu to znajdziesz lepsze bo w tym brak sztywnych osi, niestandardowy Boost 141, amortyzator sprężynowy.
gomez199 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2018 2 godziny temu, sajekk napisał: Ja jeździłem chwilkę testowo, bardzo wygodna rama, fajnie się jeździło, wręcz płynęło. Czy wart swojej ceny? z racji marki i gwarancji tak, ale z racji rozwiązań technicznych i osprzętu to znajdziesz lepsze bo w tym brak sztywnych osi, niestandardowy Boost 141, amortyzator sprężynowy. A jakieś polecasz może :D?
mirekh Opublikowano 6 Czerwca 2018 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Ujeżdżam rocznik 2018 i złego słowa nie powiem. Może za mało, a może się nie znam. Sztywności mu nie brakuje. Jak będę upgradował amor i koła to będę miał z przodu sztywną oś. Z tyłu raczej nie będzie mi potrzebna. Jest wystarczająco sztywno jak na moje potrzeby.
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Ujeżdżałem rocznik 2015 i złego słowa na ten rower nie powiem. Ponad 5000km w dwa lata z hakiem, świetny rower. Aktualnie na sprzedaż.
Marcinsan Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Jezdze na modelu xcaliber oczko wyzszym z tego roku (8). Mam juz 4 starty za soba na maratonach xc przez miesiac na mazowszu. Przejechane okolo 500km. Naped i geometria wymiata. Pod starty, co zmienie w przyszlosci to kola na lzejsze oraz przerzutke z jakims sprzeglem (teraz xt). Mam tez wrazenie ze wg recenzji z bikeboardu mozliwe ze przednie kolo ma mniejsza stabilnosc, ale nie mam prownania z innym 29’. Calosciowo obraz jest jak najbardziej pozytywny
Firebajk3 Opublikowano 13 Września 2019 Opublikowano 13 Września 2019 Wiem, że trochę późno piszę, ale co sądzicie o roczniku 2019? 🤨
Rekomendowane odpowiedzi