Skocz do zawartości

Który optymalniejszy?

gomez199

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam dylemat co do rowerów, mianowicie upatrzyłem sobie mtb cube aim sl 29" byłem dzisiaj w sklepie sprzedawca pokazał mi gt Karakoram 29" model 2017 http://www.gtbicycles.pl/rowery/2017-wyprzedaz-rowerow-2017/gorskie-sztywne/karakoram-29-comp. O marce gt nie wiem dużo, mam jeszcze zamiar udac sie do innego sklepu gdzie beda mieli cube aim sl i sie do niego przymierzyc. Moje pytanie jest która marka jest pewniejsza, czy w cube placi sie tylko za marke, proszę o opinie.

Js mam CUBE ATTENTIONE 29er ... niezniszczalna cholera Trzeba mu faktycznie przy***bac zeby sie z nim cos stalo Takze z doswiadczenia polecilbym ci Cubka

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

GT to dobra marka, u nas może mniej znana niż cube ale ramy mają opinię pancernych, Athertonowie kiedyś jeździli na ich rowerach. Podstawowe pytanie to gdzie i jak chcesz jeździć. Wg mnie cube ma skopane geo - kumpel ma cuba na 27.5 kołach, rama 18 cali i korbą haczy tam, gdzie koleżanka scottem na kołach 26 i ramie na 160cm wzrostu gładko przejeżdża. Cuby są krótkie, siedzi się na nich mocno wyprostowanym, suport nisko, mała baza kół co skutkuje mniejszą stabilnością niż GT. GT ma dużo bardziej sportowe zacięcie ale to też nie znaczy, że będzie hardcorem.

Dla przykładu - ja mam 183cm wzrostu, jeżdżę na treku 19.5

TT, reach, stack

trek (x-caliber) 19.5 - 631,451,608

GT                        M   - 634,451,616

cube                   19   - 590,398,629

Cube trochę tu nie pasuje.

Błagam, popraw tytuł, nie ma czegoś takiego jak "optymalniejszy"! Jak coś jest optymalne to nie może być coś innego bardziej optymalne.

Sorry za upierdliwość i dzięki.

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka