BIKER Opublikowano 3 Czerwca 2018 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Witam, Mój rower to Giant talon 4 2015r. Napęd mam w nim 3x8. Zębatki korby: 24/34/42, zębatki kasety: 11-34t. Moje pytanie jest takie,czy korba Shimano FC M4050 Alivio będzie hulać w moim rowerze? Czy linia łańcucha nie będzie jakaś krzywa? Z góry dzięki za odp.
Gość Opublikowano 4 Czerwca 2018 Opublikowano 4 Czerwca 2018 3 rzędowa będzie działać, linię możesz sam poprawić, są do tego odpowiednie podkładki dołączone do wkładu suportu.
BIKER Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2018 A jak z łańcuchem? Trzeba będzie go wymienić? Łańcuch mam kmc z8
Gość Opublikowano 4 Czerwca 2018 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Łańcuch wymienia się z kasetą, jeśli działa napęd dobrze, to nie ma takiej potrzeby. Ile ten Twój napęd ma przebiegu?
jabolek666 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 mam u siebie napęd 3x8 z korbą M4050 i łańcuchem KMC tylko że X8 ale to nie ma znaczenia, wszystko działa jak należy, miski suportu zamontowane zgodnie z instrukcją, linia łańcucha jest ok, przy takim przebiegu nie widzę konieczności wymiany łańcucha i kasety.
ahaja Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Możesz mieć problem z przednią przerzutką - wrzucanie na najwyższy bieg. Inne stopniowanie korby.
Nurek_ Opublikowano 12 Czerwca 2018 Opublikowano 12 Czerwca 2018 8 godzin temu, ahaja napisał: Możesz mieć problem z przednią przerzutką - wrzucanie na najwyższy bieg. Inne stopniowanie korby. Bez przesady, raptem 2 ząbki różnicy, nic się nie będzie dziać, wyregulować przerzutkę i śmigać.
Rekomendowane odpowiedzi