never1908 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Czesc. Aktualnie posiadam piastę Shimano FH-RM30-8 oraz kasetę 8 rzędową, planuję powymieniać kilka rzeczy zaczynając od napędu - czy używając jakichś podkładek jestem w stanie zamontować kasetę 10 rzędową (CS-HG500) czy jedyna opcja to wymiana piasty? Odnośnik do komentarza
Zbysio Opublikowano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Bez żadnych podkładek kaseta 10 wejdzie bez problemu. Odnośnik do komentarza
Lotnik Opublikowano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Kasety 8/9/10 mają tę samą szerokość, więc w twoim wypadku będzie git. Odnośnik do komentarza
Madzik Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Hej, podepnę się pod temat. Szukam koła do trenażera pod rower na kołach 27,5, kaseta 10-rzędowa (11-42). Jakie mam najtańsze opcje? Szukałam na allegro i znajdowałam obręcz z piastą, ale bez kasety za jakieś 200zł. Do tego dochodzi jeszcze opona na trenażer i robi mi się z tego połowa ceny trenażera. Czy jest jakaś szansa na 'pokombinowanie', jeśli będę tego koła używać tylko w warunkach kontrolowanych (trenażer)? Będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi