Kruk Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Witam wszystkich. Pytanie dość proste, mianowicie czy klamka SLX m7000 da radę z zaciskiem SAINT m820 wraz z nowym kablem do m820 ? Zastanawiam się czy jest różnica w klamkach jeśli chodzi o pracę ich nie materiał, bo wydaję mi się że takie połączenie zadziała, chyba że klamka od Sainta ma jakąś inną pojemność przez zacisk 4 tłoczkowy ? Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
trollu Opublikowano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 szukałem też takich informacji, nigdzie nie znalazłem, żeby klamki się różniły. Ja mam zestaw klamek MT500 (pozagrupowe Deore), kable Saint i zaciski Zee - heble działają jak należy. Klamki Zee to to samo co SLX, w nowych XT M8020 (4t) jest ta sama klamka co w M8000 (2t) Odnośnik do komentarza
Kruk Opublikowano 6 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. Też tak myślę że to jedna klamka, przyjdzie mi zacisk to dla potomności napiszę czy zamiana zacisku daje radę. Jedno mnie zastanawia tak samo w zacisku ZEE jak i SAINT jest taka mała śrubka na specjalny klucz taki z dwoma igłami na końcu, nigdzie indziej w zaciskach tego nie ma. do czego to służy O_O ? Sumując jak już kiedyś drogi Trollu pisałeś, klamki SLX m7000 i XT m8000 to pewnie to samo może inny materiał, zaś XT m8020 ma zacisk SAINT'a pomalowany na XT także miks klamki SLX m7000 wraz z zaciskiem SAINT m820 powinien działać. EDYTA: Podłączyłem, zalałem, działa dobrze, jak odpowietrzę dobrze dam znać jak pracuje. Jednym słowem: BUJDA! Klamki czy slx czy xt czy xtr to tosamo co saint i tyle Edytowane 6 Czerwca 2018 przez Kruk Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi