Skocz do zawartości

Używany Cube Agree Ultegra

marcinek2708

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Co powiecie na ten rower. Szukam pierwszej szosy jako dodatek do mtb. 

Na FB na grupie kolarstwo handel się pojawiły, tu z olx https://www.olx.pl/oferty/q-cube-agree/?search[filter_float_price%3Ato]=3000,

albo https://www.bikestacja.pl/pl/rower-szosowy-cube-agree-ultegra-6700-3x10-dt-swiss-uzywany-50567.html

Ostatnio jest dużo ogłoszeń z tym modelem. Mają malowanie jakiejś firmy co wypożycza rowery.  

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

I jak kupiłeś ten rower bo sam się zastanawiam

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Siemka,

Ja sie skusilem na ten rower, to moja pierwsza szosa, ale jestem zadowolony na 100 %, 3 wycieczki i ponad 200 km, wszystko ok. Na rowerze tylko troche rysek zadrapan, ale technicznie bajka. Naped prawie nowy, kola proste, dali nawet pompke, koszyki na bidon i licznik. Jak by ktos chcial konkretne info to pytajcie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 22.06.2018 o 22:49, KubaW napisał:

Siemka,

Ja sie skusilem na ten rower, to moja pierwsza szosa, ale jestem zadowolony na 100 %, 3 wycieczki i ponad 200 km, wszystko ok. Na rowerze tylko troche rysek zadrapan, ale technicznie bajka. Naped prawie nowy, kola proste, dali nawet pompke, koszyki na bidon i licznik. Jak by ktos chcial konkretne info to pytajcie.

Też zastanawiam się nad tym rowerem. Ile masz wzrostu i jaki rozmiar kupiłeś ? Geometria jest typowo sportowa ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Rowery są na bank odkupione z zagramanicznej wypożyczalni, więc przebiegi mają na bank spore.

Ale jeśli ktoś zainwestował i wymienił kasetę z łańcuchem to powinny śmigać ;) 

Nie jest to zła opcja ale można ustrzelić coś lepiej i taniej, w zeszłym roku znalazłem dla kumpla za 2600 prawie nowego Cuba na 105 5800.

2 godziny temu, Bartosh napisał:

Też zastanawiam się nad tym rowerem. Ile masz wzrostu i jaki rozmiar kupiłeś ? Geometria jest typowo sportowa ?

Pozdrawiam

Geometria to typowy endurance 

Opublikowano

wziąłem rame 54 cm, mam  176 cm wzrostu, siodełko a kierownica około 10-12 cm różnicy licząc na górnym chwycie.  Mogłem w sumie 56 kupic , ale mierząc parę innych rowerów 56/57 cm zdecydowałem  sie na mniejszą, i nie załuję. sprawdzałem łańcuch to 0,75% nie wchodzi i dosc sporo brakuje - w mtb mam łańcuch 9s ostatnio wymieniany max 400km i przymiar tak samo łapał jak w tej szosie ,znaczniki na oponach i na kołach tez głębokie, wiec  przynajmniej mój  egzemplarz albo miał wymieniony napęd albo mało zużyty  

Opublikowano

Hej ja kupilem 58 wzrost 184

Rower swietny. Naped dziala jak nowy. Oponki tez chyba wymieniane nie dawno. Zdrcydowanie polecam

Opublikowano

Jest opcja ze jeżeli mają parę rowerów tego rozmiaru co się chce to można wybrać, foty podeślą (jak nie zapomną :D dzwoniłem 7 razy^^). Wiec nie bierzesz kota w worku.

Opublikowano

Dzięki Panowie. Teraz trzeba jakoś przekonać żonę, że drugi rower jest mi niezbędny :D

Opublikowano

Witam też zastanawiam się nad zakupem tego rowerka i mam kilka pytań. Czy był ktoś osobiście u sprzedającego? Czy otwarty na negocjacje? Na co zwracać uwagę konkretnie przy zakupie takiego rowerka? No i oczywiście jaki rozmiar na wzrost 180 cm długość nogi 80cm?  Pozdrawiam Marcin 

Opublikowano

Pytam użytkowników jak generalnie sprawują się wasze szosy, przyznam że od 2 miesięcy zastanawiam się nad zakupem właśnie tej szosy ale chyba poczekam do następnego sezonu.
Mam pytanie ma może ktoś gdzieś specyfikację ramy tego roweru by dobrać pod swój wzrost wielkość
Będę wdzięczny

Pytam użytkowników jak generalnie sprawują się wasze szosy, przyznam że od 2 miesięcy zastanawiam się nad zakupem właśnie tej szosy ale chyba poczekam do następnego sezonu.
Mam pytanie ma może ktoś gdzieś specyfikację ramy tego roweru by dobrać pod swój wzrost wielkość
Będę wdzięczny

Opublikowano

Przejechałem na tej szosie około 700km, oprócz smarowania łańcucha i 2 kapci to nic nie musiałem robić przy niej, kapcie z mojej winy bo na MTB na przejazdach nie trzeba  zwalniać ^^.   Kaseta i łańcuch były nowe (ze 105)  reszta napędu  linki pancerze wszystko fajnie i bez problemowo działa, nigdzie luzów nie było, jedynie małe wgniecenie na rawce, ale przy mojej jeździe pewnie bedzie ich więcej.   Niektórzy mówią, że korba 3 rzędowa w szosach to wstyd, ale jak sie jeździ amatorsko (bardzo)to na większych górkach jest nieoceniona :) 

Opublikowano

Dzięki za recenzję
Wcale nie wstyd tylko z tego co się orientuję to 3 blaty na korbie to dla amatorów, takich jak ja np
Mówią tak ci co mają pałera w nogach i śmigaja po 200km bez problemu.

Przyznam że jeździłem na Btwin Triban 500 fajna szosa ale po przejechaniu kilku tysięcy km zamarzyłem o czymś innym, tylko jak naradzie szose sprzedałem i kupiłem hample shimano zee
Ale rowererek generalnie świetny ma osprzęt i ładnie się prezentuje
Pytanie od którego sprzedawcy kupowałes? Jest ich kilku

Opublikowano

Ja kupowałem na stronie sklepu bikestacja, mieli też wystawione na allegro ale stówkę + przesyłka drożej.  Kup gdzie taniej tylko żebyś miał dowód zakupu/fakturę bo bez tego nie wiadomo czy poprzedni właściciel wie że rower sprzedał :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie polecam kupowania tegoż roweru w bike stacja – na pewno nie z wysyłką.

Egzemplarz, który został mi przysłany nie był porysowany, ale miał płaty bez lakieru w okolicach suportu i mocowania tylnego koła. (Pod spodem widać było aluminium – nie wiem, czy niepomalowane dla zmyły czarnym flamastrem, bo taki miało kolor. Być może tak wygląda wysokiej jakości aluminium)

Jeżeli wg. sprzedawcy rower jest przygotowany do sezonu, to nie wiem, co na łańcuchu robiła gruba warstwa smaru (raczej przepracowanego) i smarem też zakitowane były gwinty do pedałów.

Opony bez powietrza i rower raczej brudny.

Na miejscu na pewno nikt by nie kupił tak „przygotowanego” do sezonu roweru.

PaS

Opublikowano (edytowane)

Może już im się kończą rowerki i najgorsze wysyłają. Jak lakier płatami odchodzi to mogło być jakieś odkształcenie ramy w tych miejscach,  jak maja taki rozmiar jeszcze na stanie to spróbuj wymienić na inny, zawsze można do 14 dni zwrócić . U mnie był dużo lepszy stan, ale w końcu zebrałem sie i opony wymieniłem bo bieżnik i stan na oko super ale 200 km trasa to min 2 gumy. Teraz 2 tanie nówki z decathlonu i spokój :)

Edytowane przez KubaW
gramatyka :D
Opublikowano (edytowane)

Rzeczywiście lepiej odebrać osobiście. Mi się udało z wysyłką ale znajomy miał taki problem ze przyjechal mu rowerek z powyginanymi zębami na dużym blacie .   Ja zrobiłem już na nim ponad 2000 i jestem mega zadowolony. Wymieniłem na razie tylko opony bo już były lekko zparciale. Kaseta i łańcuch na ten moment na 0.8

Edytowane przez Paw
Opublikowano (edytowane)

też mam około 2 tysie ale 0,75 jeszcze nie wchodzi na przymiarze, jak tylko się pojawi to zmieniam łańcuch bo zębatki w korbie się cenią :D  Masz może  takie coś ze na średnim blacie z przodu nie idzie wbic 1/2 na kasecie żeby nie zrzucało na małą tarczę? Zdarzyło mi sie mieć dużą z przodu i 2 na kasecie i bez problemu, chociaż przekos straszny, a ze średniej zrzuca, zobaczę jak będzie na nowym łańcuchu,  jak się zapomnę i wrzucę 2 ; 2 to potem na skrzyżowaniu jest zdziwienie :D

Następnym razem zanim coś napisze, ruszę tyłek i wyreguluje  przerzutki 2 na 2 i 2;1 działa :D

Edytowane przez KubaW
Opublikowano

Ja już też w sumie miałem kupić ten rower. Na szczęście ktoś na forum mi doradził żeby dozbierać kasę i poczekać na jesienno zimowe przeceny i tak zrobiłem. Kasa już prawie uzbierana teraz tylko zostało czekać na jakąś dobrą okazję.

Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka