Mietek Opublikowano 31 Maja 2018 Opublikowano 31 Maja 2018 (edytowane) Hej Niestety dzisiaj przebiłem oponę z dętką i tutaj pojawia się moje pytanie jakaś w miarę nie droga opona najlepiej zwijana (chyba) żebym mógł pośmigać po leśnych ścieżkach i po asfalcie ? Miałem oponę 2.00 to teraz bym poszedł w 2.20,koło 29' Budżet to tak do 100-150 zł max Edytowane 31 Maja 2018 przez Mietek
kubamtb Opublikowano 31 Maja 2018 Opublikowano 31 Maja 2018 Teren/asfalt jedno albo drugie ale według mnie taki kompromis to continental x-king.
Mietek Opublikowano 31 Maja 2018 Autor Opublikowano 31 Maja 2018 No dobra może w większości będzie to teren ale asfaltem też mi się zdarza śmigać
Mietek Opublikowano 31 Maja 2018 Autor Opublikowano 31 Maja 2018 a jeszcze pytanie,czy dla kogoś komu nie zależy na wadze warto brać zwijane ? są łatwiejsze w zakładaniu i zdejmowaniu niż opony drutowe ?
Medzamir Opublikowano 1 Czerwca 2018 Opublikowano 1 Czerwca 2018 10 godzin temu, Mietek napisał: są łatwiejsze w zakładaniu i zdejmowaniu niż opony drutowe ? Jeden pies. To zależy też od opony oraz obręczy. Zwijki mają ten +, że w terenie jak złapiesz kapcia to piach i inny syf łatwiej wytrząsnąć. Co do opon nabiłem na jednym komplecie cst camber ponad 2300. Ani jednego kapcia, opona na tyle już zjechana ale do semi slicka jeszcze brakuje, klocków z opony też nie wyrwałem. Ja wtedy brałem zwijane bo moje poprzednie drutówki bodaj w rozmiarze 1.9" ważyły około 900g. Te 2.2" jakieś 600-650.
Rekomendowane odpowiedzi