Wojtek Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Cześć, moja córka w rowerze ma takie manetki Mam pytanie, o ile prawa manetka działa super lekutko i wszystko pracuje płynnie to prawa manetka działa niesamowicie ciężko. Nawet jak poluzowałem linkę tak żeby nie było oporu strasznie ciężko jest obrócić manetką. Moja córka nie ma na tyle siły żeby zmienić przednią przerzutkę, no a na ścieżkach z których korzystamy przydało by się to. Co może być przyczyną tak ciężkiej pracy? Jak to poprawić. Odnośnik do komentarza
Kuboll Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 (edytowane) Cześć, odłącz linkę od przerzutki i wtedy pokręć manetką. Zobacz czy chodzi lekko czy z oporem. Poruszaj też ręką przednią przerzutką być może to ona chodzi ciężko. W ten sposób można stwierdzić gdzie leży problem. Edytowane 29 Maja 2018 przez Kuboll Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Kup jej rapidfire, te obrotowe Revoshifty to porażka po całości... Odnośnik do komentarza
Zbysio Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 31 minut temu, SpiderMAN napisał: Kup jej rapidfire, te obrotowe Revoshifty to porażka po całości... Potwierdzam. Mam gdzieś w piwnicy stare. Też był problem z przednią przerzutką. Odnośnik do komentarza
Wojtek Opublikowano 30 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 35 minut temu, SpiderMAN napisał: Kup jej rapidfire, te obrotowe Revoshifty to porażka po całości... 3 minuty temu, Zbysio napisał: Potwierdzam. Mam gdzieś w piwnicy stare. Też był problem z przednią przerzutką. No chyba kupię jej klamko-manetki, miałem takie dawno temu w swoim jednym rowerze i byłem zadowolony, tylko to było dawno temu i nie mam porównania do obecnych manetek. Warto kupić taką hybrydę co obsłuży i hamulec i przerzutki czy lepiej to rozdzielić? 14 godzin temu, Kuboll napisał: Cześć, odłącz linkę od przerzutki i wtedy pokręć manetką. Zobacz czy chodzi lekko czy z oporem. Poruszaj też ręką przednią przerzutką być może to ona chodzi ciężko. W ten sposób można stwierdzić gdzie leży problem. Rozłączyłem wszystko, i nadal ciężko chodziło. Ja mam z tym problem żeby obrócić a co dopiero ma powiedzieć ośmioletnia dziewczynka. Odnośnik do komentarza
firefoks Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Pytanie czy ośmiolatka wrzuci kciukiem na większą zębatkę? Obrotowe kręci się całą dłonią co może być łatwiejsze dla dziecka, o ile oczywiście są sprawne. Odnośnik do komentarza
Wojtek Opublikowano 30 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 1 minutę temu, firefoks napisał: Pytanie czy ośmiolatka wrzuci kciukiem na większą zębatkę? Obrotowe kręci się całą dłonią co może być łatwiejsze dla dziecka, o ile oczywiście są sprawne. Zrobię dziś testy na moim rowerze. W tamtym roku jeszcze miała problem żeby kciukiem zmienić bieg, ale teraz sprawdzimy. Odnośnik do komentarza
ahaja Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Jak mój młody miał rower na 20'' 1x6 to też miał Revoshifta. Nie był w stanie ukręcić. Wymieniłem na SL-TX30 i problem zniknął. Cyngiel wrzuca w górę a przyciskiem się zrzuca. Teraz (9 lat) ma 24'' i napęd 3x7 gdzie zastosowałem obrotowe sramowskie MRX Comp i działa to świetnie. Odnośnik do komentarza
Kuboll Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Pewnie popsuta ta manetka skoro na luzie ciężko nią kręcić. Odnośnik do komentarza
Wojtek Opublikowano 30 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 No właśnie nie jest zepsuta. Działa po prostu ciężko, mi jest ją ciężko obrócić a moja córka ma z tym ogromny problem. Dlatego chcę to zmienić, gdyby to było w moim rowerze stwierdziłbym że to po prostu twardo działa i tyle. Dziś córa bawiła się moimi manetkami rapidfire i wszystko cacy, więc decyzja zapadła. Wymieniam córce manetki. Odnośnik do komentarza
Puncu Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 8 godzin temu, Wojtek napisał: No chyba kupię jej klamko-manetki Nie rozpędzaj się. Przypomnij to Ci przywiozę manetkę przednią, jakąś Deore czy X4 to sprawdzimy. Odnośnik do komentarza
Wojtek Opublikowano 30 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 7 minut temu, Puncu napisał: Nie rozpędzaj się. Przypomnij to Ci przywiozę manetkę przednią, jakąś Deore czy X4 to sprawdzimy. A przywieź. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi