Skocz do zawartości

Selle Italia Max SLR Gel Flow czy inne?

mariuszm

Rekomendowane odpowiedzi

Używa moze ktoś Was siodełka Selle Italia Max SLR Gel Flow? Szukam czegoś z dziurą, szef. 145-150mm, średnio twardego do mtb. Jazda zawsze w pampersach, wiec "kanapowe" odpadają.a6f5fc7c2868ecdc4dd4364a86a391fd.jpg

Wysłane z mojego ASUS_Z00ED przy użyciu Tapatalka

Poprzednie miałem z tworzywa i wydaje mi się, że były bardziej śliskie. Co do trwałości, to nie widzę śladów zużycia. Siodełko jest miększe niż by się wydawało i dobrze tłumi wstrząsy. Robię na nim trasy do 70 km, w 80% po duktach i leśnych ścieżkach. Najcieplej było ponad 30 stopni (jeżdżę w pampersie) i nic mnie nie obtarło. Po tych kilometrach czuję dupsko, ale tylko w okolicy guzków kulszowych i nie jest to problem. Ważę 85 kg.

Edytowane przez Pietern
  • 1 rok później...

pierwsza jazda za mną, pierwsza więc wrażenia też pierwsze : w okolicach "tkanek miękkich" idealne, najwygodniejsze w tym temacie na jakim jeździłem- to będzie niepodważalne, od razu wrażenia na duży plus, nie jest śliskie, tak na oko sprawia wrażenie węższego niż katalogowe 145 mm, po xx km na bardzo słabym asfalcie czuć jedynynie w rejonie guzów kulszowych, czy zostawiam czy idzie do odsprzedaży- ? poczekam aż 200-250 km strzeli. Na dzisiaj daję mocne 4 do 4+. Czy to zasługa siodła, nie wiem- ale dzisiaj wyszła mi najwyższa średnia (avg) w sezonie. Nie było bezwietrznie.

• 2 tygodnie później...