janullo789 Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Cześć. Ostanio coś mi nie grało z hamulcem i zacząłem podalowac przy zacisniętym hamulcu. I nagle poczylem co nie mam pod nogami oporu a moje tylnie koło sie nie kręci mimo pedałowania. W pierwszej chwili myślałem ze to bębenek. Jednak po rozkreceniu piasty bębenek wygląda jak nowy, są wszystkie zapadki. I samej pieście również ząbki do zapadek wyglaja na dobry stan. Możecie powiedzieć co sie stało. Dodaje zdj. Piasta novatec d042sb. Odnośnik do komentarza
Lapsko Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 (edytowane) Właśnie drugi raz uszkodziła mi się w ten sam sposób ta sama piasta. Pierwszą miałem na gwarancji to mi wymienili. Tej już nie mam na gwarancji. Najgorsza piasta na rynku. Nigdy nie miałem awarii /uszkodzenia piasty, a z tymi już dwukrotnie. Ten element z zębami w korpusie, o które zazębiają się zapadki się zluzowały co masz na dwóch ostatnich zdjęciach, sprawdź sobie, ruszają się w dwie strony. Dzwoniłem kiedyś do serwisu i są one podobno na klej montowane. Na klej przy takich siłach? Pancerna piasta mówią. Może i pancerna, ale co z tego jak beznadziejnie zaprojektowana. Wymieniłeś już piastę? Edytowane 19 Sierpnia 2018 przez Lapsko Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 4 godziny temu, Lapsko napisał: Pancerna piasta mówią. Może i pancerna, ale co z tego jak beznadziejnie zaprojektowana. Wymieniłeś już piastę? U mnie jest już jakieś 2 lata i daje radę Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi