MTB Lover Opublikowano 28 Maja 2018 Opublikowano 28 Maja 2018 Witam wszystkich! Krążąc po różnych stronkach rowerowych natknąłem się na promocję roweru Kona Fire Mountain 2017 https://sklep.konaworld.pl/pl/p/Rower-Kona-Fire-Mountain-2017/1065 Tu narzuca się moje pytanie: Czy jest to rower warty swojej ceny, nadający się do szaleństw na leśnych ścieżkach? Może lepiej poszukać samej ramy (ta mi się bardzo spodobała) i dokupić resztę części? Jeśli tak, to jakich? Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelką pomoc! Patryk
mateusz_zwolinski Opublikowano 29 Maja 2018 Opublikowano 29 Maja 2018 Do szaleństw to raczej Big Honzo się nadaje. Przy tym budżecie o składaniu nie ma mowy.
Nurek_ Opublikowano 29 Maja 2018 Opublikowano 29 Maja 2018 W dniu 28.05.2018 o 17:36, MTB Lover napisał: Tu narzuca się moje pytanie: Czy jest to rower warty swojej ceny, nadający się do szaleństw na leśnych ścieżkach? Może lepiej poszukać samej ramy (ta mi się bardzo spodobała) i dokupić resztę części? Jeśli tak, to jakich? Do śmigania po lesie jak najbardziej. Co do opłacalności - ogólnie to mniej więcej standard jak na tą półkę cenową. Jak się bardzo uprzesz to da się znaleźć w tej cenie rower na nieco lepszym osprzęcie. Ale z drugiej strony KONA to marka na swój sposób kultowa, na pewno wyróżnia się w tłumie Merid, Krossów i Giantów. Jeśli Ci się podoba - bierz, to jest najważniejsze w rowerze, osprzęt jak się zużyje zawsze możesz wymienić na lepszy. Samej ramy - po pierwsze nie dostaniesz (chyba że używkę), po drugie nawet gdybyś mógł kupić to się nie opłaca. 1
Rekomendowane odpowiedzi