Lincsshireboy Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Witam. Mam problem z hałaśliwą korbą w rowerze szosowym Boardman comp, mianowicie przy mocniejszym pedałowaniu prawa strona ( przy zębatce) wydaje niepokojący odgłos tarcia. Rower jest nowy, przejechał póki co 260 km. Zauważyłem tez ze duża tarcza jest minimalnie krzywa, próbowałem dokręcać/sprawdzać śruby mocujące, gwinty są nasmarowane, tarcza równo przylega. Nie mam pojęcia jaki jest wkład supportu. Śmiga to wszystko na Sora. Pytanie czy to słabe korby/zębatki w tym fsa, czy po prostu trafiłem krzywa, jak wymieniać to na jaką?? I przede wszystkim czy ten hałas może mieć coś wspólnego z tą krzywa tarcza?? Odnośnik do komentarza
Yan Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Korby na kwadrat nie należą do najsztywniejszych. Przy mocnym pedałowaniu nawet z prostą tarczą można ocierać o przerzutkę. Zębatka mogła się skrzywić od uderzenia bo od samej jazdy raczej jest to niemożliwe chyba że egzemplarz był trefny. Odnośnik do komentarza
Lincsshireboy Opublikowano 30 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Dzięki wielkie:) spróbuje zareklamować zębatkę, a wkład supportu i korbe po sezonie wymienię na lepsza i lżejsza:) Odnośnik do komentarza
hanus Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Szczerze? Miałem tą korbę i kiwa się jak szalona...Wymieniaj póki jest prawie nowa ;-) Ja sprzedałem dołożyłem 160 zł i kupiłem tiagre na ht2 :-) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi