Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Czy ktoś z Was się orientuje czy będzie do tej piasty pasował bębenek Shimano FH-M495. A jeśli nie to jakich narzędzi potrzebuję aby zrobić porządny serwis bębenka. Chciałbym uzyskać efekt głośnego cykania, a ta franca jest zaprana smarem tak, że go nie słychać
GBike Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Dnia 19.04.2017 o 16:50, SpiderMAN napisał: Czy ktoś z Was się orientuje czy będzie do tej piasty pasował bębenek Shimano FH-M495. A jeśli nie to jakich narzędzi potrzebuję aby zrobić porządny serwis bębenka. Chciałbym uzyskać efekt głośnego cykania, a ta franca jest zaprana smarem tak, że go nie słychać Nie będzie gdyż jest całkowicie inny sposób montażu . Pod ilu rzędową kasetę szukasz bębenka do tej Formuły?
Gość Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 9/10/11 czyli taki jak jestWysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
GBike Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 To nie poratuję mam mało używaną Formułe ale 7 rz
cziornyi Opublikowano 9 Maja 2017 Opublikowano 9 Maja 2017 Powiedz SpiderMAN jaki (jeśli) znalazłeś bębenek. Mój już kona a rozebrać go nie zdołałem.
MateUszko Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Witam Przepraszam z góry że pytam o to w tym wątku, ale czy mozecie mi pomoc, bo nie wiem czy dobrze skręciłem te piasty a nie moge rysunku technicznego do nich znaleźć
Gość Opublikowano 27 Lipca 2017 Opublikowano 27 Lipca 2017 Dnia 9.05.2017 o 16:35, cziornyi napisał: Powiedz SpiderMAN jaki (jeśli) znalazłeś bębenek. Mój już kona a rozebrać go nie zdołałem. Nie znalazłem i jeszcze się nie dobrałem do niego. Jakoś się nie czuję na siłach...
Jakub99 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 U mnie było słychać cykanie co ciekawe dopiero po 600 km a teraz jak już zrobił ponad 1500 km to już wgl tego cykania nie słychać przeczuwam że smar się skończył, i widać że lekki luz złapał już Jaki potrzeba klucz żeby się do niego jakoś dorwać ?
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Właśnie nie wiem... Mnie też nie cyka tak jakbym chciał, ale raczej nie z powodu braku, a raczej nadmiaru smaru...
Jakub99 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Nie miałeś czasami problemu z konusami ja od dłuższego czasu próbuje uporać się z ciągłym luzem... Z 80 km temu robiłem serwis piasty konus od strony bębenka nie zle skontrowałem, wczoraj przyjeżdżam chwytam za oponę i już czuje luz dzisiaj rozkręciłem to i znów od strony bębenka wszystko by w palcach mógł rozkręcić. Ośka wymieniona konusy i śruby też o co tu chodzi nie wiem, masz jakiś pomysł ?
Gość Opublikowano 20 Września 2017 Opublikowano 20 Września 2017 Właśnie mi się luz zrobił... Kupiłem drugie koła, a te oddaję na serwis w zimie, będę z nich robił letnie na asfalt.
Rekomendowane odpowiedzi