Skocz do zawartości

Jaki kask MTB? +/- 200zł

Biker123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kask musi być wygodny, lekki, wygodny, dopasowany rozmiarem, wygodny, dobrze wentylowany, wygodny, ładny, wygodny, markowy, wygodny, spełniający EN 1078 (co w sumie pokrywa się z  markowym) i oczywiście wygodny. 

• Lubię to! 2
Opublikowano
7 godzin temu, Fenthin napisał:

Kask musi być wygodny, lekki, wygodny, dopasowany rozmiarem, wygodny, dobrze wentylowany, wygodny, ładny, wygodny, markowy, wygodny, spełniający EN 1078 (co w sumie pokrywa się z  markowym) i oczywiście wygodny. 

Lepiej się tego ująć nie dało!

Opublikowano
Godzinę temu, SpiderMAN napisał:

Lepiej się tego ująć nie dało!

I jeszcze powinien być wygodny! :)

Opublikowano
5 godzin temu, revolta1 napisał:

Merida psycho

Też nad nim myślałem, firmowo pasował by mi do mojej big Nine lite 500 ma siatkę przeciw owadom, co podobno też jest ważne

Opublikowano

Fajnie wykonany kask w dobrej cenie . ogladalem go ostatnio i mialem w rekach. Tyle ze na moja banie nie pasowal 

• 1 rok później...
Opublikowano
2 godziny temu, mmzaj napisał:

A myślicie, że kask, taki który jest dedykowany do Moto Cross (Enduro), taki z szybką (lub bez), teżbędzie dobry. Są w końcu lekkie, przewiewne itd. Pytam czysto teoretycznie.

Jak żyję nie widziałem kasku do motocrossu z szybą. Na moto osiągasz wyższe prędkości i nie pedałujesz. masz więc lepszą wentylację i mniej się pocisz. NIGDY kask motocyklowy nie będzie miał parametrów rowerowego bo nie do tego służy. ma zapewnić lepszą ochronę. Na upartego możesz iść na wesele potańczyć w glanach. Lekko i przewiewnie jednak nie będzie. Za to jak baba nadepnie ci na palec - gwarantuję,  ze nie poczujesz ;)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Jestem na etapie szukania nowego kasku , nie chce zbyt dużo wydać , fajnie byłoby zmieścić się w 150zł.

Na początku rozważałem ten kask (syn ma taki sam) Decathlon Rockrider 500

Jak dla mnie jest ok, nie mam jakiś mega oczekiwań, być może jest to złe podejście i dlatego stąd moje pytanie co zyskuje dokładając np do tego kasku Lazer Rox  i czy w ogóle ten Lazer Rox to dobry wybór.

Edytowane przez Gophfer
Opublikowano (edytowane)

Jak wyżej niektórzy pisali i sam napisze polecam z decathlonu 500 model jest w porzadku i wygodny :) Jeśli ktoś nie potrzebuje specjalnych wymagań wystarczy. 

Edytowane przez Rowerowa Szajba
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Są jakieś kaski mtb ok 57cm ważące realnie mniej niż 250g?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak, i cały Świat właśnie tego nie robi 🤑

Przykłady ostatnich dni, tak, że ten , tego...

Opublikowano

Poniżej 200zł występują na alle.. Lazer'y Ultrax - polecam do mtb.

Opublikowano

Właśnie mnie ten ultrax kusi, tylko w Google widzialłem więcej malowań niż te dostępne na niedrogo.

Opublikowano

Cześć! A propo tematu, testowałem tydzień temu, oczywiście nie zamierzenie, kask Giro revel (cena od 140-200) w kontakcie z asfaltem. Wpadlem w poslizg na ubazgranym smarem rondzie przy predkosci gdzieś ok 25km/h. Jadąc do pracy, uderzyłem całą siła głową w asfalt i jestem w szoku! Oprócz lekkiego bólu szyji na drugi dzień nie miałem żadnych innych obrażeń głowy, kręgosłupa(skończyło się mega siniakiem na udzie i poodzierany rowerem:/) wiec kask zdał test na 200%!!!! Przy takich wypadkach nawet nie jesteś w stanie zareagować i nigdy nie wiesz co może cię zaskoczyć nawet na asfalcie koło domu, więc ja polecam Revela o giro:) a jeszcze jedno, kask jest cały, trochepoocierany ale z tego co wiem po czymś takim to w grę wchodzi tylko wymiana? 

Opublikowano
3 godziny temu, Cortez 8425 napisał:

Cześć! A propo tematu, testowałem tydzień temu, oczywiście nie zamierzenie, kask Giro revel (cena od 140-200) w kontakcie z asfaltem. Wpadlem w poslizg na ubazgranym smarem rondzie przy predkosci gdzieś ok 25km/h. Jadąc do pracy, uderzyłem całą siła głową w asfalt i jestem w szoku! Oprócz lekkiego bólu szyi na drugi dzień nie miałem żadnych innych obrażeń głowy, kręgosłupa(skończyło się mega siniakiem na udzie i poodzierany rowerem:/) wiec kask zdał test na 200%!!!! Przy takich wypadkach nawet nie jesteś w stanie zareagować i nigdy nie wiesz co może cię zaskoczyć nawet na asfalcie koło domu, więc ja polecam Revela o giro:) a jeszcze jedno, kask jest cały, trochepoocierany ale z tego co wiem po czymś takim to w grę wchodzi tylko wymiana? 

Tak, kask jest do wymiany.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hej wszystkim,

piszę do Was z szybkim pytaniem. Przymierzam się do kupna nowego kasku. Wstępny wybór padł na Lazer Magma+. Ktoś używa, może się wypowiedzieć czy warto ? Jeśli nie to dlaczego. Co ewentualnie innego polecacie ?