Skocz do zawartości

Romet Aspre - opinie.

nowikone

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rowery_gravel_romet_aspre_0c09f.jpg

Podstawowe informacje: Romet Aspre, rama alu , widelec carbon, napęd shimano claris, brak sztywnych osi, mocowania na bidony i bagażnik, mechaniczne hamulce tarczowe. 

Temat graveli przewijał się wiele razy i myślę że podstawowym problemem tych rowerów jest głownie CENA :D .

Tutaj na przeciw wyszła firma Romet, wczoraj widziałem film na YT zatytułowany: gravel za mniej niż 3 tysiące zł (kanał dobrerowery.pl)

Nie chcę w żaden sposób reklamować tej firmy, nie mam z nią nic wspólnego, zwyczajnie publikuję ten post żeby pomóc osobą szukającym roweru tego typu za rozsądną cenę. 

Ostatnio odnoszę wrażenie, że nasze forum zalewa plaga takich samych tematów, może komuś pomogę i zapobiegnę w jakimś małym stopniu powtarzającym się pytaniom. 

Miłego dnia :) 

Opublikowano

Nie ma szans na kupno tego roweru. Narazie bardzo ciężko go dostać.

Opublikowano
Nie ma szans na kupno tego roweru. Narazie bardzo ciężko go dostać.
Szczerze mówiąc nie dziwi mnie to. Rower wygląda naprawdę fajnie, w tej cenie to bardzo atrakcyjna oferta :) .

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Problem jest raczej z ilością wyprodukowanych egzemplarzy niż z dużym popytem.

Opublikowano

Też mnie to zastanawia od jakiegoś czasu - po co Romet oferuje rowery, których w praktyce nie można kupić? Trafienie ASPRE czy Boreas w szerokim wyborze rozmiarów jest bardzo ciężkie.

Opublikowano

Może dlatego, że to pierwszy gravel w ich ofercie i w związku z tym mogli popełnić jakieś błędy w projekcie lub konfiguracji i nie chcieli utopić zbyt dużo pieniędzy?

Może sprawdzają jak odpowie rynek, bo gravele są czymś nowym w Polsce, a Romet wcześniej ich nie sprzedawał?

Opublikowano

Roweru nie ma, nie możesz go dostać a ludzie w kółko mówią o firmie Romet. Markieting? :) 

Ja ostatnio się nawet złapałem na tym że bardziej przychylnie patrzę na markę właśnie ze względu na linie bardzo fajnych rowerów gravelowych.

Opublikowano

Jak widzę kolejny post czy film o Aspre to chyba niedługo pół forum będzie na nim jeździć.... oczywiście jak będzie go można dostać hehe Rower jest świetnie wygląda nie jak za 2700pln i każdy go chce... też go szukałem, ale nie ma gdzie się z nim zmierzyć😠 koniec końców kupiłem tegoroczne Vento - zamawiasz i za 3 dni już jeździsz.

Opublikowano
Może dlatego, że to pierwszy gravel w ich ofercie i w związku z tym mogli popełnić jakieś błędy w projekcie lub konfiguracji i nie chcieli utopić zbyt dużo pieniędzy?

Może sprawdzają jak odpowie rynek, bo gravele są czymś nowym w Polsce, a Romet wcześniej ich nie sprzedawał?

Tak jest praktycznie ze wszystkimi Rometami, nie tylko z tym.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Yan napisał:

Roweru nie ma, nie możesz go dostać a ludzie w kółko mówią o firmie Romet. Markieting? :) 

Też zauważyłem to zjawisko i się nad tym zastanawiałem. Szczególnie początkiem zeszłego sezonu widziałem to na konkurencyjnym forum, też rowerowym ;-). Strach było wejść do wątków o wyborach głównie rowerów crossowych, powtarzano tam jak mantrę tekst w stylu - w tym przedziale cenowym najlepiej wypada Romet Orkan... Jeden użytkownik potrafił wygenerować z kilkanaście, albo i więcej, podobnych wpisów. Nie wiem czy to zamierzona akcja, czy jakiś rowerowy neofita poleca bo własnie sobie kupił Rometa, ale nie wyglądało to dobrze. 

Edytowane przez Karol
Opublikowano
W dniu 25.05.2018 o 15:57, KANDySowany napisał:

też go szukałem, ale nie ma gdzie się z nim zmierzyć

Dobrerowery.pl na pewno mają jakiś egzemplarz, bo pokazywali go na filmiku. Ale mnie wiem jaki rozmiar.

Opublikowano

Może i tejot miał farta, ale się miał okazję na tym rowerku przejechać (o zakupie może na razie pomarzyć, raz z powodu dostępności, dwa z powodu deficytu budżetowego ;) ). Za długo nie pojeździwszy, ale tak na pierwszą przymiarkę, to Romet może śmiało konkurować z dużo droższymi gravelami topowych marek, rower jest naprawdę wygodny i zwinny, radzi sobie bardzo przyzwoicie tak na asfalcie, jak i w lekkim terenie, jedyny mankament to typowo szosowy napęd, bez napinania, mówili o tym w filmiku dobrerowery.pl. rzeczywiście tłucze się niemiłosiernie na nierównościach, aczkolwiek za te pieniądze, to naprawdę fajny sprzęcik. 

Opublikowano

Wczoraj podczas biegania widziałem jak ktoś jechał na tym rowerze także nielicznym udało się go zdobyć :D

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
W dniu 25.05.2018 o 15:03, RadS napisał:

Dzisiaj trafiłem na film z 2015 roku. Chyba już zdążyli obadać rynek a aktualne modele to już kolejna seria. Szok! :)

https://www.rowerzysta.pl/rower-szosowy-romet-boreas-2016-52cm-srebrny-23977.html

Opublikowano

Zobaczcie jaka jest dostępność Boreasów i ASPRE na stronie Rometa. No, to jest żałosne zwyczajnie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W ubiegły weekend podczas rodzinnych zakupów zajrzelismy do łódzkiego Intersport. Stały tam dwie sztuki Aspre w rozmiarze M i L. Jednym z nich moja druga połówka wróciła do domu :) Faktycznie na żywo wygląda dużo lepiej i "drożej" niż na zdjęciach. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to jakość lakieru. Na dystansie sklep - dom czyli jakieś 13km główka ramy już była zmatowiona od pancerzy 76bf6a51cafc1204504a36cbb00091e1.jpg

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

• 1 rok później...
Opublikowano

Jak sprawuje Wam się po czasie ASPRE 1 ?

przymierzam się do tego modelu i ciekaw jestem Waszej opini po czasie