Skocz do zawartości

RockShox XC32 - nieprawidłowa praca amortyzatora.

Skubiniusz

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc. W romecie rambler 2.0 wymieniłem suntour xct na rock shox xc32 i mam problem polegającym na tym, że podczas jazdy prosto czuje trzymając kierownice jak mnie ciągnie raz w lewo raz w prawo. Nie wiem czy amor ma znaczenie czy coś źle poskładałem. Mam wrażenie (tylko wrażenie)że rura sterowa dziwnie pracuje w główce ramy, jakby trochę gorzej/ciężej. I nie jest to kwestia dokręcenia kapsla. 

2 minuty temu, Skubiniusz napisał:

Hyyy. Chyba tej bieżni nie ma. Można ją zdjąć z poprzedniego widelca?

Nawet trzeba, bo tylko ta bieżnia będzie pasować do Twoich sterów (sterów nie zmieniałeś?).

Na bieżni będzie takie wcięcie zrobione. Ja poświęciłem nóż który dostał trochę młotków (między bieżnie, a koronę) i bieżnia się ruszyła. Potem już tylko wkrętak płaski i młotkiem delikatnie zbiłem.

• 3 tygodnie później...

Prawdopodobnie jest to nabite, chyba że ma gdzieś przecięcie to powinno zejść prosto, nie mniej pewnie jest nabite. Popsikaj WD, zostaw na trochę i nic Ci nie pozostaje jak żmudne i delikatne podginanie do góry jakiś nożem czy bardzo ostrym śrubokrętem. Sam miałem ten problem, po przerzuceniu się na maszynowe łożyska problem zniknął z takim problemem.