Przemo1980 Opublikowano 23 Maja 2018 Opublikowano 23 Maja 2018 Czy mial ktos moze taki problem, ze po wrzuceniu lancucha na najwiekszy blat 50Z jest problem ze zrzuceniem na mniejszy? Moge manetka zmienic nawet o 2 lub 3 przrlozenia a lancuch dalej siedzi na 50Z. Jezeli juz zejdzie z 50Z to z calą pozostałą 11stka nie ma problemu, wszystko smiga.
TomG80 Opublikowano 23 Maja 2018 Opublikowano 23 Maja 2018 Mi to wygląda na problem z długością łańcucha.
TomG80 Opublikowano 23 Maja 2018 Opublikowano 23 Maja 2018 Po objawach sądząc za krótki, ale musiałbym zobaczyć, żeby to stwierdzić na 100%.
tomeks69@op.pl Opublikowano 3 Lutego 2019 Opublikowano 3 Lutego 2019 Miałem co chwilę podobne problemy. Wszystko zadbane i nowe. ( kółeczka, łańcuch kaseta linki pancerze, nawet hak) Gx ma 600- km przejechane i ciężko zrzuca nie tylko z 50, ale również na 10z. Okazało się po totalnym demontażu że : luz na śrubie mocującej przerzutkę do haka ( częsta przypadłość GX i NX). w dodatku wszystkie 4 sworznie spinające przerzutkę są krzywe. Po prostu są za miękkie i krzywią się od obciążeń. Totalna lipa. Właściwie po roku używania przerzutka GX nadaje się do kosza.
Ares Opublikowano 3 Lutego 2019 Opublikowano 3 Lutego 2019 Eee nie możliwe przecież Sram to taka super technologia jest...
Gość Opublikowano 15 Września 2019 Opublikowano 15 Września 2019 Pytanie czy w tym miejscu powinien być luz boczny taki na oko około 0,7 mm Druga spawa czy niw wygląda to jak wykrzywiona przerzutka? Nie mogę tego dziadostwa wyregulować
PiotrekGT Opublikowano 15 Września 2019 Opublikowano 15 Września 2019 Robiłeś tym przymiarem plastikowym odleglosc wozka od kasety? Kaseta srama jest bardzo wrazliwa na kąt opasania, sam sie przekonalem. Poza tym to cos sie wydaje krzywe, wczesniej cos o luzie pisales, mialem taki luz w NX i w SLX 12s tez mam choc troche mniejszy.
Gość Opublikowano 17 Września 2019 Opublikowano 17 Września 2019 Tak ustawiałem pod przymiar i nic to nie dało gdzieś robię błąd Wczoraj ustawałem zgodnie z instrukcją manual ze strony Sram ,trochę tam inaczej wygląda niż na filmiku szajbaja Muszę dziś sprawdzić jak mi wyszło bo na sucho na stojaku jest igła
Gość Opublikowano 18 Września 2019 Opublikowano 18 Września 2019 Dziś zrobiłem test wokół komina i jest dobrze polecam regulacje z manuala sram
Rekomendowane odpowiedzi