Skocz do zawartości

Problem z przerzutką Sram Gx 12s

Przemo1980

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy mial ktos moze taki problem, ze po wrzuceniu lancucha na najwiekszy blat 50Z jest problem ze zrzuceniem na mniejszy? Moge manetka zmienic nawet o 2 lub 3 przrlozenia a lancuch dalej siedzi na 50Z. Jezeli juz zejdzie z 50Z to z calą pozostałą 11stka nie ma problemu, wszystko smiga. 

Opublikowano

Mi to wygląda na problem z długością łańcucha.

Opublikowano

Po objawach sądząc za krótki, ale musiałbym zobaczyć, żeby to stwierdzić na 100%.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Miałem co chwilę podobne problemy. Wszystko zadbane i nowe. ( kółeczka, łańcuch kaseta linki pancerze, nawet hak) Gx ma 600- km przejechane i ciężko zrzuca nie tylko z 50, ale również na  10z. Okazało się po totalnym demontażu że : luz na śrubie mocującej przerzutkę do haka ( częsta przypadłość GX i NX). w dodatku wszystkie 4 sworznie spinające przerzutkę są krzywe.  Po prostu są za miękkie i krzywią się od obciążeń. Totalna lipa. Właściwie po roku używania przerzutka GX nadaje się do kosza.  

Opublikowano

Eee nie możliwe przecież Sram to taka super technologia jest...

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Pytanie czy w tym miejscu powinien być luz boczny taki na oko około 0,7 mm

IMG_20190915_083933.thumb.jpg.c824cb7fdf9d345dccb8565cdc1cf82f.jpg

Druga spawa czy niw wygląda to jak wykrzywiona przerzutka?

Nie mogę tego dziadostwa wyregulować

IMG_20190912_181534.thumb.jpg.a1a325597a664127fbbc68fea610dee6.jpgIMG_20190912_181627.thumb.jpg.795e8366e4e502700ab77f0b75801d45.jpg

Opublikowano

Robiłeś tym przymiarem plastikowym odleglosc wozka od kasety? Kaseta srama jest bardzo wrazliwa na kąt opasania, sam sie przekonalem. Poza tym to cos sie wydaje krzywe, wczesniej cos o luzie pisales, mialem taki luz w NX i w SLX 12s tez mam choc troche mniejszy.

Opublikowano

Tak ustawiałem pod przymiar i nic to nie dało gdzieś robię błąd

Wczoraj ustawałem zgodnie z instrukcją manual ze strony Sram ,trochę tam inaczej wygląda niż na filmiku szajbaja

Muszę dziś sprawdzić jak mi wyszło bo na sucho na stojaku jest igła

Opublikowano

Dziś zrobiłem test wokół komina i jest dobrze

polecam regulacje z manuala sram