rafal12331 Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 Moderowany przez Sziva: Mam mały dylemat , kupiłem rower nowy no i wiadomo jest gwarancją itd i kierownica oczywiście to olbrzym u Krossa no i chce ją skrócić czy to unieważni gwarancją czy jak to jest bo szkoda żeby gwarancja przepadła przez takie coś bo zawsze może cos pęknąć itd więc wie ktoś jak to jest bo nie chce skrócić a po tym gdy cos to mówią że gwarancja przepadła przez to a nie umiałem nigdzie znaleźć takiego info o tym Tłumaczenie na polski: Mam mały dylemat - kupiłem nowy rower Krossa i mam w nim za długą kierownicę. Chciałbym ją skrócić, ale obawiam się, że stracę gwarancję. Wiecie może czy mogę to zrobić czy też przepadnie mi gwarancja?
Gość Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 Kolego, napisz to jeszcze raz, ale wrzuć w tekst kropki i przecinki w odpowiednich miejscach, bo wyszedł Ci bełkot.
rafal12331 Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Opublikowano 22 Maja 2018 Serio o takie coś ci chodzi ? Pewnie nic nie zrozumiałeś ... takie komentarze sobie odpuść
-Marcin- Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 Ja zrozumiałem, ale musiałem się części tekstu domyśleć. Sziva ma rację. Co do gwarancji to najprościej zapytaj się sprzedawcy, bo to On zadecyduje czy po ucięciu kierownicy nadal będziesz miał gwarancję na rower. My sobie możemy popisać a sprzedawca i tak wie swoje.
Gość Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 Tak, o takie coś mi chodzi. Ja to ona. Zresztą pokażę Ci, jak powinno to wyglądać. A co do odpowiedzi na pytanie - ja w swoim Krossie kierownicę skróciłam. W regulaminie jednego ze sklepów znalazłam informację, że skrócenie kierownicy nie unieważnia gwarancji. Nie był to jednak sklep Krossa. Najsensowniej jest napisać maila do sklepu lub też do samego Krossa z takim pytaniem. Dlaczego maila? Masz wtedy odpowiedź na piśmie.
Gość Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 "Polska język trudna język". Kup krótszą kierownice i po problemie.
stanislaw.kozuchowicz Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 (edytowane) @rafal12331 W karcie gwarancyjnej na stronie Krossa jest coś takiego: Cytat 12. Gwarancja traci swą ważność w przypadku: • samodzielnej, niewłaściwej naprawy przez klienta; • modyfikacji i wprowadzania zmian konstrukcyjnych przez klienta; • niewłaściwego sposobu przechowywania roweru, obsługi oraz braku konserwacji wg dołączonych instrukcji; • użycia roweru w sytuacjach nietypowych lub w celach komercyjnych oraz w celu innym niż ten, do którego rower został zaprojektowany; • nieprzestrzegania warunków Gwarancji; • usunięcia lub uszkodzenia numerów seryjnych i elementów identyfikacyjnych roweru (jeżeli takie były). Skrócenie kierownicy może być podciągnięte pod jeden z dwóch pierwszych punktów. Najbezpieczniej będzie chyba kupić drugą kierownicę i dociąć ją do odpowiedniej długości, a oryginalną trzymać na wypadek naprawy gwarancyjnej Jeszcze znalazłem w FAQ na stronie Krossa Cytat Czy posiadając rower Kross na gwarancji mogę wymieniać amortyzator nie tracąc jej? Punkt 7 Karty Gwarancyjnej Kross stanowi, że gwarancja traci swą ważność , m.in., w przypadku: Wprowadzania przez użytkownika zmian konstrukcyjnych, Montażu innych części niż oryginalne bez zgody producenta, Nieprawidłowego montażu lub stosowania niezgodnych produktów, na przykład: oleje, smary. Samodzielnej, niewłaściwej naprawy przez użytkownika Ponadto gwarancji nie podlegają materiały i elementy ulegające zużyciu w trakcie normalnej eksploatacji, takie jak: opony, chwyty, klocki, hamulcowe, zużycie wolnobiegu bądź łańcucha. Jak widać niedozwolone jest wymienianie części, jeżeli chcemy zachować gwarancję. Wymiana może nastąpić jedynie przy uwzględnieniu gwarancji i we właściwym punkcie serwisowym. Edytowane 22 Maja 2018 przez stanislaw.kozuchowicz
firefoks Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 10 minut temu, stanislaw.kozuchowicz napisał: drógą 2 godziny temu, PrzeLuka napisał: "Polska język trudna język". łoj tak...
stanislaw.kozuchowicz Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 5 minut temu, firefoks napisał: łoj tak... Człowiek uczy się przez całe życie, a i tak umiera głupi
rafal12331 Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Opublikowano 22 Maja 2018 @stanislaw.kozuchowicz dzięki, też to czytałem to z strony Krossa, z tymi gwarancjami to i tak lipa bo w sklepie zawsze znajdą coś by się wymigać , takie coś jak kierownica, siodełko czy mostek powinno być do własnego dopasowania nie tracąc gwarancji ,bo niekiedy regulacja to za mało
firefoks Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 (edytowane) A ile cm ma teraz ta kierownica i ile potrzebujesz? Bo ja szukam szerszej a mam 60 cm - klamka, manetka, róg, blokada amora i już jest za wąsko Edytowane 22 Maja 2018 przez firefoks
Ares Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 48 minut temu, rafal12331 napisał: @stanislaw.kozuchowicz dzięki, też to czytałem to z strony Krossa, z tymi gwarancjami to i tak lipa bo w sklepie zawsze znajdą coś by się wymigać , takie coś jak kierownica, siodełko czy mostek powinno być do własnego dopasowania nie tracąc gwarancji ,bo niekiedy regulacja to za mało Nic nie znajdą bo skrócenie kiery nie ma żadnego wpływu na kwestie techniczne w rowerze i nie jest to zmiana konstrukcyjna. W każdym sklepie na Twoje życzenie muszą Ci bez zbędnych ceregieli zaakceptować taką modyfikację.
rafal12331 Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Opublikowano 22 Maja 2018 Ok 65 bym potrzebował , ta ma 72 .. poszukam może ktoś ma coś ,najlepiej gięta bo wygodna 2 minuty temu, Ares napisał: Nic nie znajdą bo skrócenie kiery nie ma żadnego wpływu na kwestie techniczne w rowerze i nie jest to zmiana konstrukcyjna. W każdym sklepie na Twoje życzenie muszą Ci bez zbędnych ceregieli zaakceptować taką modyfikację. Jutro zadzwonię do jakiegoś pobliskiego sklepu i zapytam , uciąć mogę sobie sam to tam Pikuś , tyle żeby nie przyczepili się
Rekomendowane odpowiedzi