Pawik Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 Witam. Mam nowego giant taughroud`a z karbonowym widelcem. Od nowości wystepują piski (jak tarcie styropianem) na styku widelec - główka ramy. Piski są nawet przy delikatnym poruszeniu kierownicą. Próbowałem troszkę oliwki i baz efektu. Ktoś coś podpowie???
Gość Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 Zrób pełny serwis sterów sam, albo u sprzedawcy. Mnie to wygląda na jakieś zabrudzenie.
Pawik Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Opublikowano 22 Maja 2018 Dzięki. chyba będę musiał ale nie w smak mi to bo nowy sprzęt jest.
Gość Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 1 godzinę temu, Pawik napisał: Dzięki. chyba będę musiał ale nie w smak mi to bo nowy sprzęt jest. Właśnie dlatego powinieneś go oddać do serwisu na przegląd/usunięcie usterek.
Gość Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 Gdzieś czytałam o przypadku, że w nowym rowerze za kilkanaście tysięcy stery były bez grama smaru. Może u Ciebie też go nie ma lub dali za mało? Jeśli rower nowy, niech to serwis poprawi - chyba, że masz smar i wiedzę jak to zrobić i nie chcesz czekać, to można to samemu ogarnąć.
Pawik Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Opublikowano 22 Maja 2018 ok dzięki. z tym brakiem smaru nie wiem dlaczego ale intuicja mi to samo podpowiada 😉
Rekomendowane odpowiedzi