Skocz do zawartości

BIKE MARATON ZDZIESZOWICE 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No to wszystko jasne. Jadę. Zapłacone, nie ma odwrotu. Namówiłem kumpla, na razie zajarany, ale jeszcze poczuje co to stresik przed startem :P

Trasa MINI 25km. W planach ustawienie się na początku 6 sektora. Po Miękini i Polanicy liczę, że uda mi się trochę więcej z siebie wycisnąć, więc jadę 30% fun, 70% wynik.

Jak będzie zdam relację. Ktoś ma w planach wyjazd?

Na razie pogodowo zapowiada się całkiem nieźle.

Edytowane przez wasiliew
Opublikowano

Ja miałem jechać i się zapisałem, ale coś mnie dopadło i z nosa leci jak z hydrantu. Teraz walczę by z tego wyjść do soboty. Jak się uda to pojadę.
Pogoda chyba lepsza niż w Polanicy będzie :)

Opublikowano
1 godzinę temu, -Marcin- napisał:

Ja miałem jechać i się zapisałem, ale coś mnie dopadło i z nosa leci jak z hydrantu. Teraz walczę by z tego wyjść do soboty. Jak się uda to pojadę.
Pogoda chyba lepsza niż w Polanicy będzie :)

Do soboty jeszcze daleko, więc zdrowia życzę!

Opublikowano
Godzinę temu, Gentlemanone napisał:

Jak przygotowania? :) 

Opony zmienione, wczoraj regeneracja , dzis rano 13km, po pracy 31km, jutro regeneracja, czyszczenie napędu i makaron na kolację ☺️

Opublikowano

W czwartek ostatni, krótki trening, piątek przygotowanie roweru (sprawdzenie ciśnienia, nasmarowanie czego trzeba, spakowanie się), sobota dojazd na start i tradycyjnie wysłuchanie orkiestry dętej przed startem.

Opublikowano

Byłem, pojechałem, ale wrażeń szczególnych nie miałem. Tak sobie przejażdżka po parku. Brakuje przewyższeń, za dużo asfaltów i chyba trochę za mało miejsc do wyprzedzania. To byłby dobry maraton na koniec kwietnia, ale nie w sezonie.

Opublikowano

Taka charakterystyka tego maratonu. Asfalt jest bo chcą wyjechać na największą atrakcję czyli górę świętej Anny. Ostatni kawałek kostki daje w kość a przy okazji stawka się rozciąga. Trasa fajna ale wąska przez co mało pojemna, nie da się wyprzedzać w wielu miejscach i jedzie się gęsiego.
Mi się podobało poza glebą na finiszu przez jakiegoś jeźdzcę bez głowy.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A jak czasy na dystansach które wybraliście ?

Mimo podjazdu po kostce, zaraz po nim jest zjazd i na kolejnym podjeździe zapewne były ostre korki.

Opublikowano

Ja startowałem z 4 sektora, jechałem mini w czasie 1:07. Korek był tylko na pierwszym stromym podjeździe w lesie, takim po zakręcie w prawo. Tam nie dało się jechać. Reszta spoko ale często nie było gdzie się mijać.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

U mnie 1:15:38. Poprawilem sie w stosunku do Miekini ale nadal 6 sektor. Maraton porównałbym właśnie do Miękini, końcówka pierwszego podjazdu stromo ale nie poddałem się :) Dalej tłoczno. Robiłem co mogłem na zjazdach, żeby trochę powyprzedzać. Fajna szybka końcówka i miałem rywala na finiszu, więc dałem z siebie wszystko na koniec :)

Polanica nadal dla mnie nr 1.

Opublikowano

Na ten nawrotce w lesie zawsze jest korek.