Marti Opublikowano 21 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Hej po wymianie łańcucha na nowy mam efekt skaczącego łańcucha na kasecie tylko i wyłącznie na przełożeniu drugi blat z przodu (38z) i 6 zębatka na kasecie (14z). Napęd jest 2x9. Dodam tylko że kaseta miała przed tym tylko jeden łańcuch od nowości który zmieniłem kiedy przymiar pokazał zużycie 0,5. Wszystko dzieje się tylko podczas mocniejszego depniecia na podjazdach gdy kadencja spada (najczęściej kiedy staje na pedały) a podczas normalnej jazdy nic się nie dzieje. Na dodatek górki zaczalem robić niedawno a tego przełożenia używałem sporadycznie. Czy to możliwe że łańcuch musi się ułożyć czy coś w tym stylu? Trochę szkoda mi napędu bo za każdym razem jak tak skacze łańcuch na zębach kasety robią się zadziorki. Wysłane z mojego Lenovo A806 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
TomG80 Opublikowano 21 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Koronka ta - jak widać - nie była używana tak sporadycznie, tylko została porządnie wyrżnięta - stąd zadziorki. To stary łańcuch je zrobił, a nie nowy. Jeśli tylko ta koronka w kasecie jest wymienna, to wymień samą tą koronkę i to powinno załatwić sprawę. Jaki to model kasety i jaki łańcuch? Odnośnik do komentarza
Marti Opublikowano 21 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Głównie te przełożenie służyło mi do tego żeby rozbujać rower bo w większości jeździłem po plaskim. Może zdjęcia coś pomoga. Ten biały pyłek to wosk. Wysłane z mojego Lenovo A806 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi