Skocz do zawartości

Hak przerzutki

orzech143

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wie ktoś gdzie dostanę taki hak?

Jaki typ haka to jest cokolwiek co pomoże w znalezieniu go i kupieniu. Proszę o pomoc. 

Pozdrawiam

IMG-20180520-WA0000.jpeg IMG_20180520_130905.jpg IMG_20180520_130944.jpg IMG-20180520-WA0002.jpeg IMG_20180520_130925.jpg IMG_20180520_130957.jpg
Opublikowano

Na pewno pomogłoby w identyfikacji haka podanie marki, modelu i rocznika roweru, z którego on pochodzi.

Opublikowano

Chodzi mi tylko o to aby kupić ten hak ale gdzie i jak go wpisać

Opublikowano

Rozumiem, o co Panu chodzi, ale czy przeczytał Pan ze zrozumieniem moją poprzednią wiadomość? Haka w sklepie nie identyfikuje się po kształcie, tylko po modelu roweru, do którego jest przeznaczony.

Opublikowano

Niestety mój rower jest kupiony w Czechach ręcznej produkcji. Jest to RB iq575. W Polsce jest on nie dostępny. Około 2014 rok. 

Nigdzie nieoge znaleźć nawet podobnego kształtu takiego haka

Opublikowano

Polecam zatem skontaktować się z producentem/dystrybutorem roweru, aby zapewnił część zamienną. To najprostsza droga.

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, orzech143 napisał:

Niestety mój rower jest kupiony w Czechach ręcznej produkcji. Jest to RB iq575. W Polsce jest on nie dostępny. Około 2014 rok. 

Nigdzie nieoge znaleźć nawet podobnego kształtu takiego haka

Jedyne co mi przychodzi do głowy to wziąść hak na wzór i poszukać frezera. I zamówić na wszelki wypadek 2 sztuki. 

Edytowane przez Zbysio
Opublikowano

Heh. Trochę to śmieszne. Wiem o haku od producenta ale nie wiem czy widzicie paczka do Polski nie ma a jechać mi się nie chce już z nimi gadałem dawno ale ani nie podano nazwy haka. Zależy mi na tym aby go w Polsce kupić. Nie musisz od razu oceniać 😃

Opublikowano

Ujmij sprawę dobrze i jasno w pierwszy poście, to później nie będzie tego typu problemów. Napisz, że już szukałeś, znalazłeś producenta, rozmawiałeś i nie ma jak dostarczyć tego do Polski. Bo tak, jak to zrobiłeś, to mamy starania ze strony innych zupełnie niepotrzebne i Twoje kaprysy na końcu.  

Opublikowano
W dniu 21.05.2018 o 11:50, orzech143 napisał:

Nie musisz od razu oceniać

No wybacz... Ale sam to prowokujesz.

Co do haka, RB nie ma w Polsce dystrybutora, wchodzi w grę prywatny import. na co specjalnie bym nie liczył.

Najlepsze wyjście, opisał @Zbysio, znajdź firmę zajmującą się obróbką skrawaniem, zanieś hak, myślę, że bez problemu dorobią Ci dowolną ilość, ja bym zamówił 2-3 szt. Bo konstrukcja jak widać jest dość delikatna.

Opublikowano

albo znajdź kogoś kto ma rodzinę w czechach. Ja mam. Musiałbyś zamówić to na ich adres i bardzo bardzo ładnie poprosić plus przelać kasę na wysyłkę do polski może zgodziliby się to przepakować i przesłać. Natomiast koszta takiej podwójnej wysyłki mogą przewyższyć koszt wykonania takiego haka.