orzech143 Opublikowano 20 Maja 2018 Opublikowano 20 Maja 2018 Witam! Wie ktoś gdzie dostanę taki hak? Jaki typ haka to jest cokolwiek co pomoże w znalezieniu go i kupieniu. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
TomG80 Opublikowano 20 Maja 2018 Opublikowano 20 Maja 2018 Na pewno pomogłoby w identyfikacji haka podanie marki, modelu i rocznika roweru, z którego on pochodzi.
orzech143 Opublikowano 20 Maja 2018 Autor Opublikowano 20 Maja 2018 Chodzi mi tylko o to aby kupić ten hak ale gdzie i jak go wpisać
TomG80 Opublikowano 20 Maja 2018 Opublikowano 20 Maja 2018 Rozumiem, o co Panu chodzi, ale czy przeczytał Pan ze zrozumieniem moją poprzednią wiadomość? Haka w sklepie nie identyfikuje się po kształcie, tylko po modelu roweru, do którego jest przeznaczony.
orzech143 Opublikowano 20 Maja 2018 Autor Opublikowano 20 Maja 2018 Niestety mój rower jest kupiony w Czechach ręcznej produkcji. Jest to RB iq575. W Polsce jest on nie dostępny. Około 2014 rok. Nigdzie nieoge znaleźć nawet podobnego kształtu takiego haka
TomG80 Opublikowano 20 Maja 2018 Opublikowano 20 Maja 2018 Polecam zatem skontaktować się z producentem/dystrybutorem roweru, aby zapewnił część zamienną. To najprostsza droga.
Zbysio Opublikowano 20 Maja 2018 Opublikowano 20 Maja 2018 (edytowane) 35 minut temu, orzech143 napisał: Niestety mój rower jest kupiony w Czechach ręcznej produkcji. Jest to RB iq575. W Polsce jest on nie dostępny. Około 2014 rok. Nigdzie nieoge znaleźć nawet podobnego kształtu takiego haka Jedyne co mi przychodzi do głowy to wziąść hak na wzór i poszukać frezera. I zamówić na wszelki wypadek 2 sztuki. Edytowane 20 Maja 2018 przez Zbysio
Gość Opublikowano 21 Maja 2018 Opublikowano 21 Maja 2018 19 godzin temu, raven napisał: https://www.rb-bike.cz/nahradni-dily/ Nieporadność dzisiejszej młodzieży mnie rozbraja. @raven dokładnie ten sam link dostałem w pierwszej trójce po wklepaniu zapytania w google...
orzech143 Opublikowano 21 Maja 2018 Autor Opublikowano 21 Maja 2018 Heh. Trochę to śmieszne. Wiem o haku od producenta ale nie wiem czy widzicie paczka do Polski nie ma a jechać mi się nie chce już z nimi gadałem dawno ale ani nie podano nazwy haka. Zależy mi na tym aby go w Polsce kupić. Nie musisz od razu oceniać 😃
Pietern Opublikowano 21 Maja 2018 Opublikowano 21 Maja 2018 Ujmij sprawę dobrze i jasno w pierwszy poście, to później nie będzie tego typu problemów. Napisz, że już szukałeś, znalazłeś producenta, rozmawiałeś i nie ma jak dostarczyć tego do Polski. Bo tak, jak to zrobiłeś, to mamy starania ze strony innych zupełnie niepotrzebne i Twoje kaprysy na końcu.
Gość Opublikowano 23 Maja 2018 Opublikowano 23 Maja 2018 W dniu 21.05.2018 o 11:50, orzech143 napisał: Nie musisz od razu oceniać No wybacz... Ale sam to prowokujesz. Co do haka, RB nie ma w Polsce dystrybutora, wchodzi w grę prywatny import. na co specjalnie bym nie liczył. Najlepsze wyjście, opisał @Zbysio, znajdź firmę zajmującą się obróbką skrawaniem, zanieś hak, myślę, że bez problemu dorobią Ci dowolną ilość, ja bym zamówił 2-3 szt. Bo konstrukcja jak widać jest dość delikatna.
Gość Opublikowano 23 Maja 2018 Opublikowano 23 Maja 2018 albo znajdź kogoś kto ma rodzinę w czechach. Ja mam. Musiałbyś zamówić to na ich adres i bardzo bardzo ładnie poprosić plus przelać kasę na wysyłkę do polski może zgodziliby się to przepakować i przesłać. Natomiast koszta takiej podwójnej wysyłki mogą przewyższyć koszt wykonania takiego haka.
Rekomendowane odpowiedzi