Skocz do zawartości

[Wyczerpany] TREK xCaliber 8 2017 - nie wskakuje 10 przełożenie na tylnej przerzutce.

przemekbial

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam, mam problem jak w temacie. nie mogę sobie poradzić z regulacją przerzutki tylnej. nie wchodzi 10 przełożenie. reszta bez problemów. pomocy
przerzutka sram gx 10 rz.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez przemekbial
Opublikowano

Zakres H wystarczająco wykręcony? Linka/pancerz nie są nigdzie zagięte (w tym w manetce)? Hak przerzutki nie jest skrzywiony? Przerzutka nigdzie nie "dostała"?

Opublikowano

Wszystko było ok do momentu czyszczenia łańcucha. Założyłem czysty i problem. Nie chce zejść na 10 przełożenie albo przechodzi po dłuższej chwili. Jakaś porażka. Reszta przełożeń ok. Jak mają być wkręcone śrubki H i L?

Opublikowano

Długość łańcucha.

skróć minimalnie linkę - u mnie był identyczny objaw.

Opublikowano

Jutro już podjadę do zaprzyjaźnionego serwisu. Dzisiaj spędziłem pół dnia na regulacji i dupa. Zobaczymy co jutro wymyślą wink.png dzięki za info. pozdrawiam

Opublikowano

Popraw tytuł posta... Po polsku to on nie brzmi...

Opublikowano

cześć. po wizycie w serwisie okazało się że sworzeń odpowiedzialny za wychylenie przerzutki po ostrej jeździe w deszczu i w efekcie jego niewyczyszczenie spowodowało blokowanie się przerzutki między 9 a 10 przełożeniem. Po rozebraniu przerzutki, przeczyszczeniu i solidnym naoliwieniu sworzni przerzutka śmiga po kasecie jak nowa. To tak na przyszłość może się komuś przyda. Dzięki za rady. Pozdrawiam ;)

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...