przemekbial Opublikowano 20 Maja 2018 Opublikowano 20 Maja 2018 (edytowane) witam, mam problem jak w temacie. nie mogę sobie poradzić z regulacją przerzutki tylnej. nie wchodzi 10 przełożenie. reszta bez problemów. pomocy przerzutka sram gx 10 rz. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Edytowane 23 Maja 2018 przez przemekbial
TomG80 Opublikowano 20 Maja 2018 Opublikowano 20 Maja 2018 Zakres H wystarczająco wykręcony? Linka/pancerz nie są nigdzie zagięte (w tym w manetce)? Hak przerzutki nie jest skrzywiony? Przerzutka nigdzie nie "dostała"?
przemekbial Opublikowano 20 Maja 2018 Autor Opublikowano 20 Maja 2018 Wszystko było ok do momentu czyszczenia łańcucha. Założyłem czysty i problem. Nie chce zejść na 10 przełożenie albo przechodzi po dłuższej chwili. Jakaś porażka. Reszta przełożeń ok. Jak mają być wkręcone śrubki H i L?Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
malkontent Opublikowano 20 Maja 2018 Opublikowano 20 Maja 2018 Długość łańcucha. skróć minimalnie linkę - u mnie był identyczny objaw.
przemekbial Opublikowano 20 Maja 2018 Autor Opublikowano 20 Maja 2018 Jutro już podjadę do zaprzyjaźnionego serwisu. Dzisiaj spędziłem pół dnia na regulacji i dupa. Zobaczymy co jutro wymyślą dzięki za info. pozdrawiam Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 21 Maja 2018 Opublikowano 21 Maja 2018 Popraw tytuł posta... Po polsku to on nie brzmi...
przemekbial Opublikowano 21 Maja 2018 Autor Opublikowano 21 Maja 2018 cześć. po wizycie w serwisie okazało się że sworzeń odpowiedzialny za wychylenie przerzutki po ostrej jeździe w deszczu i w efekcie jego niewyczyszczenie spowodowało blokowanie się przerzutki między 9 a 10 przełożeniem. Po rozebraniu przerzutki, przeczyszczeniu i solidnym naoliwieniu sworzni przerzutka śmiga po kasecie jak nowa. To tak na przyszłość może się komuś przyda. Dzięki za rady. Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi