pkonrad Opublikowano 20 Maja 2018 Opublikowano 20 Maja 2018 Witam. Czy ktoś z forumowiczów posiada może lampkę przednią Bontrager Ion 100 R ?? Ja zakupiłem taką i według instrukcji powinna ona świecić z pełną mocą przez około 1.5 h, natomiast po niecałych 30 minutach zapaliła się czerwona dioda sygnalizująca, iż poziom baterii wynosi 25%. Trochę mnie to zdziwiło, lampka jest fabrycznie nowa, a bateria została naładowana do pełna. Według mnie poziom baterii 25% powinien spaść po ponad godzinie pracy z pełną mocą, a nie niecałych 30 minutach. Z góry dziękuję za pomoc.
ortogonalny Opublikowano 20 Maja 2018 Opublikowano 20 Maja 2018 Posiadam takową. Nie zauważyłem takiego efektu, przyznam. Jesteś pewien, że była naładowana do pełna ?
pkonrad Opublikowano 20 Maja 2018 Autor Opublikowano 20 Maja 2018 Na 100% była. Drugi raz ją naładowałem i jest podobnie. Po ok 30 min. zapala się czerwona dioda. A ile wytrzymuje Ci ta lampka na pełnej mocy ?
ortogonalny Opublikowano 20 Maja 2018 Opublikowano 20 Maja 2018 Oj - nie mierzyłem czasu, musiałbym sprawdzić. Ja jej używam raczej jako "sygnałówki" - do "migotania". Na wieczorne jazdy zabieram coś mocniejszego. Kostka to bardzo dobry, IMHO, sygnalizator, ale ma za małą moc do efektywnego oświetlania drogi.
pkonrad Opublikowano 20 Maja 2018 Autor Opublikowano 20 Maja 2018 Jeśli by była taka możliwość, to bardzo bym Cię prosił abyś naładował lampkę do pełna, uruchomił ją w najjaśniejszym trybie i sprawdził po ilu minutach zapali się czerwona dioda, a potem po ilu zacznie ona mrugać przy rezerwie 5%Z góry serdeczne dzięki.
ortogonalny Opublikowano 20 Maja 2018 Opublikowano 20 Maja 2018 Jutro sprawdzę i dam znać. Dzisiaj cały dzień kręciłem na rowerze - padam na twarz
pkonrad Opublikowano 21 Maja 2018 Autor Opublikowano 21 Maja 2018 Dzisiaj zauważyłem jeszcze, że uszkodzone jest zabezpieczenie w uchwycie które trzyma lampkę, aby się nie wysunęła podczas jazdy. Jestem bardzo zawiedziony jakością tego produktu. O Treku też czytałem dużo bardzo słabych opinii na temat ich rowerów. Widocznie podobnie jest też z Bontragerem. Zastanawiam się czy oddać lampkę i odzyskać pieniądze, czy wymienić na nową sprawną.
Rekomendowane odpowiedzi