demon123 Opublikowano 19 Maja 2018 Opublikowano 19 Maja 2018 Potrzebuje informacji jaka długość ma łańcuch np 114 ogniw czy 116 bo wszędzie podają tylko długość w ogniwach, natomiast ja bedę wymieniał zebatki tylne na coraz mniejszą ilośc zębów wiec chcę kupić najdłuższy łancuch i go skrucić. Potrzebuję długości ok 128cm ale nie wiem ile to ogniw...Pozdrawiam
Franz Mauer Opublikowano 19 Maja 2018 Opublikowano 19 Maja 2018 A wiesz jak dobiera się długość łańcucha? Poczytaj trochę forum to znajdziesz wszystkie wskazówki, które pozwolą Ci z sukcesem skrócić łańcuch 😁
demon123 Opublikowano 19 Maja 2018 Autor Opublikowano 19 Maja 2018 (edytowane) Czytałem i dlatego własnie pytam. Przednią zębatkę mam 66 zębów a kasety nie posiadam. W cm jest o wiele łatwiej obliczyć nawijajac tasmę mierniczą wokoło zębatek. Zmierzyłem sobie stary lańcuch ,miał 90 ogniw czyli 118cm i teraz juz wszystko wiem.Dziwne ze przez google nie mozna znaleśc tak prostej informacji ile ma łańcuch w cm,Pozdrawiam. Edytowane 19 Maja 2018 przez demon123
Zbysio Opublikowano 19 Maja 2018 Opublikowano 19 Maja 2018 (edytowane) 2 godziny temu, demon123 napisał: Dziwne ze przez google nie mozna znaleśc tak prostej informacji ile ma łańcuch w cm Nie, nie jest to dziwne tylko nikomu nie potrzebne. Łańcuchy liczy się na ogniwa, ale jak chcesz: To policz sobie. Teraz masz wszystkie dane. Edytowane 19 Maja 2018 przez Zbysio
Rekomendowane odpowiedzi