dzordz Opublikowano 19 Maja 2018 Opublikowano 19 Maja 2018 Po wymianie ze zwykłego XT, na manetce trzeba teraz mocniej klikać aby wrzucać biegi.Wrzucanie jak i zrzucanie odbywa się z hukiem.O co kaman ?Czy to właśnie sprzęgło, czyli mocniejsze naprężenie sprężyny za to odpowiada ? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Franz Mauer Opublikowano 19 Maja 2018 Opublikowano 19 Maja 2018 Nie sądzę,bo też miałem XT ze sprzęgłem i chodziło gładko. Sądzę, że masz porządną sprężynę, która jest odpowiedzialna za przesuwanie wózka po kasecie. Jeśli przerzutka jest nowa to daj jej trochę czasu to się ułoży.
Ares Opublikowano 19 Maja 2018 Opublikowano 19 Maja 2018 Różnica w pracy względem "normalnej" XT na pewno jest i nie zniknie. Co znaczy z hukiem to nie wiem. Na pewno szybko i zdecydowanie bo tak to powinno pracować.
dzordz Opublikowano 19 Maja 2018 Autor Opublikowano 19 Maja 2018 Różnica w pracy względem "normalnej" XT na pewno jest i nie zniknie. Co znaczy z hukiem to nie wiem. Na pewno szybko i zdecydowanie bo tak to powinno pracować. Coś w tym stylu.Strzał i przerzucone.Tylko im wyższa zębatka tym ciężej wrzucać.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Ares Opublikowano 19 Maja 2018 Opublikowano 19 Maja 2018 Moim zdaniem tak ma być. W starym rowerze miałem zwykłą XT Shadow to chodziła jak masełko ale nieco wolno. W omawianej jest ciężej ale szybko. Mi to nie przeszkadza. Siła przyzwyczajenia. 11-ka pracuje też odrobinę ciężej. No chyba, że faktycznie musisz użyć jakiejś dużej siły to wtedy trzeba sprawdzić lub wymienić linkę.
Gość Opublikowano 19 Maja 2018 Opublikowano 19 Maja 2018 2 godziny temu, dzordz napisał: Coś w tym stylu. Strzał i przerzucone. Tylko im wyższa zębatka tym ciężej wrzucać. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Tak działa Shadow +, z rozmachem
Rekomendowane odpowiedzi