Skocz do zawartości

Dwukomorowa torebka podsiodłowa

eathan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czołem, 

Szukam torebki podsiodłowej. Temat niby prosty, ale mnie interesuje torba mająca dwie niezależne kieszenie/komory. Torba musi pomieścić:

• multiklucz cranka, 
  • łatki do opon
  • nabój co2 + głowicę
  • dwie łyżki do opon
  • telefon o wymiarach 15,5 na 7,5 cm. 
  • klucze 
  • portfel o o wymiarach karty kredytowej, 

Poza tym zależy mi na tym aby torba była mocowana na jakiś systemie, który pozwala na proste jej odpinanie. 

Zamysł jest taki by telefon i portfel jeździły w oddzielnej kieszeni. Natomiast reszta gratów powinna lecieć do drugiej kieszeni. 

Na ten moment znalazłem torbę TOPEAK Mondopack, która na zdjęciach wygląda na taką co ma dwie kieszenie. Jednak zastanawiam się nad tym, czy:

• kieszenie są niezależne, 
  • wejdzie telefon.

Nic innego sensownego nie wpadło mi w oko. Dlatego pytanie do użytkowników TOPEAK Mondopack o opinię na temat tego produktu. Niestety nie mam możliwości zobaczenia torby w sklepie (w okolicy nikt jej nie ma) i muszę zamawiać w necie. Drugie pytanie do całej reszty forumowiczów. Możecie polecić coś jeszcze co spełnia wymagania?

Edytowane przez eathan
poprawki
Opublikowano

Na zdjęciu widzę, że to torba jednokomorowa. Boczne wejścia to dwa punkty dostępu. Ja miałem podobne potrzeby, do Twoich, czyli niezależne kieszenie, ale chciałem ich więcej (jeszcze wożę kurtkę, czasem aparat). Wybrałem torbę z Kitaja;

https://pl.aliexpress.com/item/ROCKBROS-Cycling-Bike-Rear-Bag-Double-Pocket-Rainproof-Nylon-Saddle-Bag-Seatpost-Bag-for-Tools-With/32763098194.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.13105c0fXUnVc5

Ona ma cztery realnie niezależne kieszonki. Telefon (5,5") i kurtka wchodzą do głównej, reszta do bocznych i jeszcze mam tam miejsce. Są oczywiście i mniejsze torby. Jakość świetna, a za tę cenę, to wyśmienita. I w końcu nie muszę wyciągać wszystkiego z torby, by coś znaleźć.

Opublikowano

O widzisz @Pietern to ciekawy kierunek. Wygląda bardzo, bardzo obiecująco. Powiedz mi tylko jak ten zaczep? Chodzi o to, czy nie odpina się podczas jazdy po wertepach. Co do jakości to mam taką torebkę mocowaną na górnej rurze od RockBrosa i jakościowo jest bardzo dobrze. Niestety idea torby się nie sprawdziła bo strasznie rysuje górną rurę. Oklejenie ramy mało co pomogło bo z czasem przeciera się ta folia. Powodem nawet nie jest sama torba ale piasek i błocko jakie leci spod przedniego koła. 

Jak rozumiem to jest to samo https://pl.aliexpress.com/item/BOCKBROS-Bicycle-Saddle-Bag-For-Bike-Seat-Bags-Cycling-Seat-Post-Basket-Rear-Fixed-Gear-Bolsas/32560981917.html?spm=a2g17.10010108.1000015.5.7839355edDLB0Y ? Tutaj widać dodatkową kieszeń na spodzie oraz przegrody w głównej kieszeni. Rozumiem, że tak to wygląda w praktyce?

Opublikowano

Tak, to ta sama torba. W dolnej kieszeni mam pompkę CO2, dwa naboje, łatki i jeszcze jakieś pierdółki do łańcucha. W głównej, pieniądze, kurtkę i telefon. W bocznych klucze, multitul, serwetki (jakby trza było w krzaki), czasem pokrowiec, bo torba ma jeszcze pokrowiec. W każdej kieszonce są jeszcze jakieś wykończenia,; gumki, kieszonki, zakładki. Torba wisi na prętach siodełka i mocowanie jest dosyć konkretne. Plus stabilizacja na rzepy do sztycy. Jeżdżę po korzeniach, kamolach i innych wertepach i nie ma z tym problemu, żeby coś tam chciało się urwać, czy wypaść. Po miesiącu użytkowania ze spokojem polecam.