Wojtek Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 (edytowane) Cześć wszystkim. Szukam hamulców do roweru trailowego, ze względu na to że rower będzie niestety garażowany na balkonie chcę żeby był na płyn DOT, niestety olej gęstnieje co znacząco obniża skuteczność hamulców. Hamulce będą zamontowane w rowerze służącym do zabawy schody, górki pagórki, korzenie, kamienie, telewizory, itp. Więc powinny być dość solidne. Edytowane 17 Maja 2018 przez Wojtek Odnośnik do komentarza
KubaJeziorski Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Z tego co pamiętam to na DOT'cie pracowały hamulce firmy Grimeca i Hayes a DOT znowu chłonie wilgoć. Teraz tak myślę: czy w takich hamulcach różnica w gęstości oleju jest aż tak widoczna? Wydaje mi się że producenci stosują już takie oleje że ogarniają różnice temperatur. Co do solidnych hamulców: zaciski pewnie i będą solidne ale jak przy glebie skrzywi się tarcza to rower w ręce i do domu. Odnośnik do komentarza
Puncu Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 7 minut temu, KubaJeziorski napisał: Grimeca i Hayes Hope, Sram (Avid) i Formula Odnośnik do komentarza
KubaJeziorski Opublikowano 18 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 No to mamy już spory inwentarz😉 Może gdybym nie jeździł brakeless to pamiętałbym więcej. Teraz dobrać coś pod wagę(rider+rower) i na zakupy. Poczekajmy i może ktoś podrzuci jakimś konkretnym modelem. Chętnie nadrobię zaległości. Odnośnik do komentarza
Wojtek Opublikowano 18 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Cały zestaw powinien zamknąć się w 100 kg. Odnośnik do komentarza
Puncu Opublikowano 18 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 To ja polece klasyką i zaproponuje Hope. Od najstarszych: Hope DH4 Hope Enduro 4 Hope M4 Hope Mono 6 Ti Hope Mono M4 Hope Mono 6 Hope Moto M6 Hope Tech M4 Z innych firm polecę jeszcze Formula The One Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi