GlebaCube Opublikowano 16 Maja 2018 Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) Witam , Potrzebuje pomocy , chodzi onustawiebie przerzutki przedniej a konretniej o to , ze nie chce mi spaść bieg z 3 na 2 przerzutkę . Wiadomo , są rozregulowane i powinienem się pobawić pokrętłem z literka H a odstęp pomiędzy tym blatem do przerzucania przerzutek z przodu a łańcuchem powininen wynosić 2-3 mm . I tu tkwi problem kręcę śrubka a przerzutka się nie rusza , nie mogę ustawić tego tak zwanego odstępu . Co mam zrobić ? Edytowane 16 Maja 2018 przez GlebaCube
Yacko Opublikowano 4 Czerwca 2018 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Śruby oznaczone H i L slużą do ograniczenia pozycji krańcowych przerzutki, tak aby nie spadał łańcuch na ramę i na zewnątrz korby. Skok przerzutki regulujesz śrubą baryłkową.
jabolek666 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 najlepiej to poprawnie wyregulować przerzutkę przednią, odkręcasz linkę od przerzutki, ustawiasz łańcuch na najmniejszej koronce korby i największej kasety, śrubką L na przedniej przerzutce ustawiasz tak żeby "było dobrze" potem zakładasz linkę i regulujesz baryłką na manetce, sprawdź jeszcze czy nie masz załamanego pancerza od linki przedniej przerzutki, to też może być przyczyna a kolejna sprawa to może też być zardzewiała linka/pancerz i też nie będzie płynnie chodzić.
Rekomendowane odpowiedzi