ubylicki Opublikowano 16 Maja 2018 Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) Witam, Podkreślam, że składam pierwszy rower, tzn. zmieniam wszystko oprócz ramy (Giant atx 27,5 czarno niebieska z 2016). Kupiłem cały osprzęt z grupy Shimano Deore M6000, ale jako laik nie zauważyłem i nie znałem się na nomenklaturze przerzutek przednich. Więc zamontowałem korbę Deore M6000 i przeszedłem do przerzutki FD6020 E-type. Jak się okazało przerzutka owa ma mocowanie bezpośrednie do ramy, a ja w ramie nie mam miejsc do tego typu mocowań. I teraz meritum, jestem tu by prosić Państwa o pomoc w dobraniu przerzutki przedniej do tarczy na korbie. Korba jak wspomniałem Deore M6000, ilość zębów: 34-24T. Przerzutka musi mieć adapter/ obręcz na ramę podsiodłową i współgrać z napędem 2x10. Skąd wiedzieć na jakiej wysokości zamocować ową przerzutkę? Znalazłem taką przerzutkę z interesującym mnie mocowaniem. Czy ktoś mógłby powiedzieć, czy pasowałaby do korby ? Przerzutka przednia Deore XT FD-M785 Nie znalazłem rozwiązania swojego problemu, dlatego piszę ten post. Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 16 Maja 2018 przez ubylicki
gem Opublikowano 17 Maja 2018 Opublikowano 17 Maja 2018 (edytowane) Jeśli kupowałeś całą grupę zadzwoń i spróbuj wymienić tą przerzutkę. miałeś wybrać chyba taką Shimano przerzutka Deore FD-M6020-H Side Swing 2rz High lub low Edytowane 17 Maja 2018 przez gem
ubylicki Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Opublikowano 17 Maja 2018 Dziękuję, zadzwoniłem i bez problemu zamienią, brakowało mi typu mocowania, który mi podałeś. Chodziło dokłądnie o taką jak napisałeś: Przerzutka Przednia Shimano Deore FD-M6020 h side swing 2rz Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi