Skocz do zawartości

RockShox - jak się połapać w tylu modelach ?

lukster52

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Błąd w cenach boxxów i czytając ten artykuł można pomylić się że domain jest lepszy od boxxa. A tak na ogół to wiele się dowiedziałem i dziękuje za stworzenie tego artykułu

Opublikowano

Bardzo ciekawy post. Milo jakbys zrobil cos podobnego z dumperami

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeszcze jest XC32 na powietrzu 120mm skok TK.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
roland-peters1984
Opublikowano

Cześć. Odświerze troche. Wlaśnie odebrałem swojego Scott Sparc 960 i u mnie w specyfikacji roweru jest widelec  Rock Shox Judy Silver RL Solo Air i sie troche pogubiłem. Po pierwsze wszędzie szukałem i opisany jest Silwer TK a Gold RL. Poniżej podam opis katalogowy (Rock Shox Judy Silver RL Solo Air 15x110mm QR axle / Tapered Steerer / Reb. Adj. 2 Modes / Lockout / 120mm travel). To nowy model? Pomieszali coś opisujac rower? Dodam jeszcze, że blokada tlumienia  skoku dziala jednoczesnie z przodu i z tylu z dwoma albo trzema pozycjami blokady. Jestem zielony w temacie i wybaczcie jeżeli pisze nieskladnie i malo fachowo ale dopiero zaczynam przygode z mtb. Pozdrawiam

Andrzej Sawicki
Opublikowano

Albo się walnęli, albo montują w Sparku specjalną wersję niedostępną ogólnie w sprzedaży. Można to sprawdzić przy pełnym serwisie, bo tłumiki mają inny wygląd. Manetka zmiany tłumienia przód+tył to fabryczny system Scotta.

Opublikowano

a sprawdzałeś na stronie RS? Przy wielu modelach mają adnotację, że to osprzęt tylko OEM i nie jest przeznaczony na "wolny" rynek, być może w Twoim przypadku właśnie tak jest

Andrzej Sawicki
Opublikowano

@trollu Właśnie o to chodzi, że RS w ogóle nie podaje modelu Judy Silver RL. Mają oficjalnie tylko Silver (TK) albo Gold (RL).

Opublikowano

Być może Scott coś tam gmera jak Trek przy damperach 

Opublikowano

A jaki kolor masz goleni górnych? 

roland-peters1984
Opublikowano

3c8eb246829d3863532bfc750c97bf64.jpgw opisie jest Silver RL a na widelcu Silver TK. Teraz to zgłupiałem hehe.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Andrzej Sawicki
Opublikowano

Czyli jednak opis jest błędny.

roland-peters1984
Opublikowano

A już miałem nadzieje, że mam jakiś limited edition widelec hehe

roland-peters1984
Opublikowano
A jaki kolor masz goleni górnych? 

d88ded081df6f0f2141534421d782834.jpg
Taki. Tylko pytanie jaki to kolor? Dla mnie wygląda bardziej jak złoty niż srebrny.

Opublikowano

d88ded081df6f0f2141534421d782834.jpg&key=1d06775aecf9a9a417571f5032152ae99ea8d11a01cd570c7063ac2cec14eb17
Taki. Tylko pytanie jaki to kolor? Dla mnie wygląda bardziej jak złoty niż srebrny.

Ciekawe, jakaś nowa wersja powłoki gold czy kashima ?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

roland-peters1984
Opublikowano

Gdzie to dokładnie sprawdzić?

Opublikowano

Na lewej coś pisze ale zdjęcie jest nie dokładne

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

@dzordz Kashima w Rock Shox, od kiedy ? 

@roland-peters1984 no i tu cię zaskocze, bo nowe wersje Judy Gold mają czarne golenie. Wygląda na to, że jest to wersja silver TK. Co potwierdza naklejka na dolnej ladze. 

Dodam, że rzadko w aluminiakach z tej półki cenowej producent ładuje amory RS w wersji Gold. Myślę więc, że to jest wersja Silver TK zgodna z opisem na amorze. 🙂

Edytowane przez Franz Mauer
roland-peters1984
Opublikowano (edytowane)

Dzięki @Franz Mauer. To mój pierwszy full i ciekawiło mnie co to za widelec z opisu a później patrzyłem na naklejkę.

Czyli to jak by budżetowa wersja? I tak może nie w temacie, ale co powinienem jeszcze dostać przy kupnie roweru?

Są jakieś instrukcje obsługi dodawane? Książki serwisowe?

Edytowane przez SpiderMAN
Słownik...
Andrzej Sawicki
Opublikowano

Powinieneś dostać instrukcję, w której jest miejsce na rejestrację przeglądów gwarancyjnych. Jeśli będziesz go serwisował u oficjalnego dealera, masz u Scotta 5 lat gwarancji na ramę (bez tego 3 lata).

roland-peters1984
Opublikowano

No dzięki. Mam tylko dowód zakupu z numerem ramy i moimi danymi jako właściciela. Jade jutro do sklepu z kilkoma pytaniami.

Opublikowano

Hej. Z tego co wiem to Yari nie jest tańszą wersją modelu Pike tylko Lyrik. :-)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Różni producenci różne rzeczy dodają np.podstawowe klucze do roweru (w karbon ach czasem prosty klucz dynanometryczny), pompkę do amora powietrznego, książkę serwisową i gwarancyjną, zapasowe wentyle do kół, gdy producent przewiduje w kołach system tubless... i inne.