Skocz do zawartości

Kross Level R6 2014

lejtek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mogę kupić powyższy model w okolicach 1500zl nowy. Czy to będzie odpowiedni rower na pierwsze MTB? Mam 182 cm wzrostu czy koła 27,5 nie będą zbyt małe? Czy macie jakieś opinie na temat tego roweru? Za wszelkie odpowiedzi będę wdzięczny.

Wysłane z mojego Xperia Z3C przy użyciu Tapatalka

ZakręconyStachu
Opublikowano (edytowane)

Według mnie to bardzo spoko wybór. Ale co do kół to się nie wypowiem.

Edytowane przez ZakręconyStachu
Opublikowano
29 minut temu, lejtek napisał:

Cześć, mogę kupić powyższy model w okolicach 1500zl nowy. Czy to będzie odpowiedni rower na pierwsze MTB? Mam 182 cm wzrostu czy koła 27,5 nie będą zbyt małe? Czy macie jakieś opinie na temat tego roweru? Za wszelkie odpowiedzi będę wdzięczny.

Nowy?

Koła jak koła - jaki rozmiar ramy?

Opublikowano

Wielkości koła nie dobiera się do wzrostu. ja jeżdżę na 29", a przesiadam się niedługo na 27,5", a jeździłem całe swoje życie na 26", tak jak @WojtekWojtek zauważył, ważna jest wielkość ramy.

Jeśli kupisz rower w takiej specyfikacji https://www.dobrerowery.pl/kross-level-r6-2014 za tę kwotę to będzie to najlepszy deal jaki zrobiłeś.

Ja bym brał dwa i na handel.

bardzo, ale to bardzo dobra cena. Sprzedawca musi być zdesperowany, jeśli ten rower jest nowy ze sklepu, to stoi już 4 lata.

W takiej sytuacji zwróć uwagę na stan opon, bo mogą już być popękane, choć nie muszą.

Opublikowano
1 minutę temu, WojtekWojtek napisał:

Dlatego zapytałem czy nowy. No i rama może być np. XS.

Cena nawet na używkę mocno zaniżona...

Opublikowano

Jeśli rower nowy to cena naprawdę spoko warta uwagi(osobiście wolę koła29)

Jak masz możliwość osobiście zobaczyć ten rower i usiąść na nim i stwierdzisz że się dobrze czujesz to bym brał.

Opublikowano

Rower z fabryki z magazynu ewentualnie po expo czego jeszcze się dowiem. Po dobrej znajomości. Będę miał możliwość usiasc i dokładnie obejrzeć zanim kupię.

Opublikowano
3 godziny temu, lejtek napisał:

Rower z fabryki z magazynu ewentualnie po expo czego jeszcze się dowiem. Po dobrej znajomości. Będę miał możliwość usiasc i dokładnie obejrzeć zanim kupię.

Mierz i bierz.

Osprzęt sam wart z połowę może więcej tej kwoty