lukster52 Opublikowano 15 Maja 2018 Opublikowano 15 Maja 2018 Siemka, od niedawno rozmyślam czy nie kupić gianta trance. Od którego roku ten model posiada sztywną oś?
Ares Opublikowano 16 Maja 2018 Opublikowano 16 Maja 2018 Od roku modelowego 2017 czyli już z nowszą ramą i linkiem.
lukster52 Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Opublikowano 16 Maja 2018 A twoim zdaniem jest sens kupować 2015 na starszym linku? Mam do wyboru rower dwa lata starszy ale z sztywną ośią i niewiem czy takiego trance nie będzie potem ciężko sprzedać
Gość Opublikowano 16 Maja 2018 Opublikowano 16 Maja 2018 A dział to nie bardzo właściwy... Przeniosłem.
lukster52 Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Opublikowano 16 Maja 2018 Oj przepraszam. Myślałem że w tym dziale można porady zakupowe
Ares Opublikowano 16 Maja 2018 Opublikowano 16 Maja 2018 8 godzin temu, lukster52 napisał: A twoim zdaniem jest sens kupować 2015 na starszym linku? Mam do wyboru rower dwa lata starszy ale z sztywną ośią i niewiem czy takiego trance nie będzie potem ciężko sprzedać Link to nie jest kwestia do rozważania. Po prostu straszy model miał sporo wad, które wyeliminował nowszy model. I nie byle jakich wad bo o ile przekonwertować na sztywno haki się da co nieco kosztuje to "cieńszy", mniej sztywny amor, bardzo kiepskie koła też były na minus. Poza tym nie wiem o jakim konkretnie modelu rozmawiamy. Nawet nie wiem czy chodzi o nowy czy nie. Jak używka to sporo ma już konwersję na QR i wymienione koła, ... więc potencjalna odsprzedaż nie jest kłopotem.
lukster52 Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Opublikowano 16 Maja 2018 Dokładnie chodzi mi o gianta trance 3 2015 na olx za3800 i tam jest chyba wszystko seryjne oprócz hamulcy Jeszcze zastosowanie moje podam: mieszkam na jurze krakowsko częstochowskiej i tam jest sporo terenu nadającego się do enduro przez trail aż po ściganie się w maratonach. Jednak niedaleko mnie są miejsca gdzie mamy trasy na których jeżdzą dirty, enduro, freeridy, zjazdówki i chciałbym tam troche pojeździć dla rozluźnienia i tu chyba stają jedynie te koła przeciwko 17 minut temu, Ares napisał: Link to nie jest kwestia do rozważania. Po prostu straszy model miał sporo wad, które wyeliminował nowszy model. I nie byle jakich wad bo o ile przekonwertować na sztywno haki się da co nieco kosztuje to "cieńszy", mniej sztywny amor, bardzo kiepskie koła też były na minus. Poza tym nie wiem o jakim konkretnie modelu rozmawiamy. Nawet nie wiem czy chodzi o nowy czy nie. Jak używka to sporo ma już konwersję na QR i wymienione koła, ... więc potencjalna odsprzedaż nie jest kłopotem. Wiesz moze gdzie taką redukcje dostane bo szukałem ją a nawet pisałem do sklepu w moim mieście i dowiedziałem się że niejestdostępna. Zastosowanie mam różnorodne bo i zjazdy enduro z dropami jak i spokojna jazda po lesie czy podjeźdzanie pod wyżyny. Gdyby ktoś podał tą redukcje to był by idealny rower dla mnie który można jeszcze upgradować.
Ares Opublikowano 16 Maja 2018 Opublikowano 16 Maja 2018 Zadzwoń do Krakowa do firmy Sport Attack z Armii Krajowej. Ewentualnie zapytaj na forum Endurorophy w dziale o Trance. Na pewno odezwie się gość o nicku KrBiker87, który pracuje w tym sklepie i jest chyba najbardziej ogarniętą osobą w tej części Polski jak idzie o Gianty. Konwersja nie jest tania bo poza hakami musi iść piasta więc przemyśl sens takiego działania. Szkoda, że tam są tak kiepskie kulkowe piasty bo zamiast konwersji wystarczył by ci spokojnie RWS-wski zacisk 5mm DT Swissa.
lukster52 Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Opublikowano 16 Maja 2018 Ja będe go za jakieś dwa tygodnie kupował ale napewno spytam się tego użytkownik a do sklepu mam blisko bo ten egzemplarz jest z krakowa. O koła chodzi mi bardziej o wytrzymałość i nowoczesność rzeby za dwa lata nieodstawał technologicznie od innych traili i poprostu zamarzyły mi się dt swissy spliny. Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi