grzans Opublikowano 15 Maja 2018 Opublikowano 15 Maja 2018 Witam, posiadam rower Kross Vento 5 na osprzęcie Tiagra. Słabym punktem mojego roweru są koła. Notorycznie w tylnym kole pękają mi szprychy. Rozglądam się za nowymi kołami i znalazłem kilka propozycji. Moja waga to 90 kg i jeżdżę raczej po płaskich trasach bez ścigania. Co sądzicie o tych kołach albo polecacie coś innego? Fulcrum racing 3 Mavic Cosmic Elite DT Swiss RR 21 DICUT
hanus Opublikowano 15 Maja 2018 Opublikowano 15 Maja 2018 Może coś od nich? https://daveo.pl/category.php?section_type=15&catx=70&lic=0&cv=1Ostatnio składali mi kółka na szosę i jestem bardzo zadowolony z efektu! Wszystko jest do dogadania się ze sklepem, nie sugeruj się dostępnością na stronie ;-)
Nemrod Opublikowano 15 Maja 2018 Opublikowano 15 Maja 2018 Z wymienionych kół miałem styczność z fulcrumami i dt. Oba komplety to bardzofajne kółka. Fulcrumy wyglądają bardziej sportowo dzięki wyższemu profilowi. Za to piasty dicut dt to prawdziwe małe dzieła sztuki. Brałbym dt ze względu na lepszą dostępność i niższą cenę szprych no i prawie 200g mniej też się odczuje pod górkę czy przy przyspieszaniu plus znakomite piasty dt 240.
Rekomendowane odpowiedzi