brrrelok Opublikowano 13 Maja 2018 Opublikowano 13 Maja 2018 Witam forumowiczów. Co moglibyście mi polecić do crossa w rozmiarze 28 ? Zdecydowana większość moich jazd to asfalt (90-95%) z którego zjeżdżam tylko wtedy gdy muszę. Jeżeli to ważne to muszą "unieść" 90 kilo żywej wagi. Trwała i niezawodna, dobrze by miały wkładkę antyprzebiciową. Pozdrawiam
brrrelok Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Opublikowano 15 Maja 2018 Zdecydowałem się na maratony Dzięki 👍
Martino Opublikowano 20 Maja 2018 Opublikowano 20 Maja 2018 I jak opony zamontowane? Jak się spisują? Sam szukam nowych opon do mojego Kellysa i zastanawiam się nad tym modelem.
aro600 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Witam jeśli mogę podłącze się do temat :-) Szukam opon do roweru jak założyciel wątku nawet charakter jazdy bardzo podobny 80-90% asfalt reszta lekki szuter, polne ścieżki - opony 28" rower crosowy, w tej chwili man ''łyse" Shwalbe CX Comp szerokość 40 chciałem wymienić na coś lepiej "toczącego" się w szerokości najlepiej około 35. Tylko mam jedno "ale" te marathon jak napisano na str. producenta są do 90kg wagi, a ja sam waże niewiele mniej do tego bardzo często podróżuje z moim pasażerem czyli 4 letnia córka w foteliku, a wtedy waga "zestawu" to już ponad 110kg (wliczając fotelik) moje pytanie czy te opony będą dobre i 2 pytanie czy bez problemu założę do moich obręczy węższe oponki (myślę że tak, ale dla pewności wolę zapytać) Może ktoś z Was szanowni forumowiczów ma jakieś doświadczenie w tej kwestii i coś doradzi ewentualnie jakieś inne godne polecenie oponki.
Nemrod Opublikowano 5 Czerwca 2018 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Te 90 kg to obciążenie dla jednej opony. Dwie spokojnie dadzą radę. Akurat różnica między 40 a 35 jest tak mała, że nie będzie problemu.
aro600 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Dziekuje za szybka i precyzyjną odpowiedź pewnie się zdecyduje na te Marathony chyba że jeszcze można polecić jakieś inne opony o podobnej jakości i charakterystyce za rozsądną cenę?
zoolw Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 Które z poniższych opon lepiej poradzą sobie na mokrym asfalcie: - Schwalbe marathon cross / mondial - Panaracer Comet HardPack 700x38c
Rekomendowane odpowiedzi