krolik071 Opublikowano 13 Maja 2018 Opublikowano 13 Maja 2018 Witam, zakupiłem nowy rower z amortyzatorem rock shock 30 gold RL, amortyzator nie reaguje na blokadę, ugina się tak samo na wyłączonej jak i włączonej blokadzie, jedyna różnica jest taka że jak blokada jest załączona słychać tak jakby siorbanie. Linke naciągnąłem, i nie ma różnicy. Jest to mój pierwszy rower mtb więc nie zabardzo wiem co może być przyczyną. Rower dostarczony był do mnie z Krakowa a ja mieszkam w Swarzędzu, więc chcę uniknąć wysyłania go spowrotem, wyobrażam sobie ile to potrwa. Stąd też pytanie do was co może być przyczyną, i czy np. mógł bym reklamować sam widelec w serwisie Rock Shocksa który jest niedaleko mnie w Poznaniu. Z góry dziękuję za pomoc.
isek Opublikowano 14 Maja 2018 Opublikowano 14 Maja 2018 To nie jest sztywna blokada. Widelec nadal powinien się uginać, ale wymaga do tego dużo większej siły.
krolik071 Opublikowano 14 Maja 2018 Autor Opublikowano 14 Maja 2018 Rozumiem ale on zawsze ugina sie tak samo nie zważając na to jak jest ustawiona blokada
krolik071 Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Opublikowano 22 Maja 2018 Temat do zamknięcia, za mało oleju było oraz źle ustawiona manetka.
Gentlemanone Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 (edytowane) Nowy rower i za mało oleju???? moze tylko kwestia manetki. Edytowane 22 Maja 2018 przez Gentlemanone
exterytorialny Opublikowano 28 Lutego 2019 Opublikowano 28 Lutego 2019 Częstym powodem niedziałania blokady jest zbyt mała ilość oleju. Potrafi zaskoczyć przy samodzielnym serwisie. Wpadamy wtedy w panikę, że uszkodziliśmy coś albo źle zmontowali. Bo przecież wlaliśmy dokładnie tyle oleju, ile zaleca producent. Miałem do czynienia z kilkoma przypadkami Recona, do którego trzeba było dolać 10 ml oleju więcej, aby zaczęła działać blokada.
Kruk Opublikowano 28 Lutego 2019 Opublikowano 28 Lutego 2019 Lub źle napięta linka jak już odkopałeś ten temat.
Rekomendowane odpowiedzi