Rowerowa Szajba Opublikowano 11 Maja 2018 Opublikowano 11 Maja 2018 Witam co sadzicie o takich oponach? Jestem na kupnie takiego ogumienia do swojego roweru i moze ktos mial z nimi stycznośc? Wczesniejsze jakie zakupiłem to Win Road i powiem szczerze że opna 25 zł za sztuke nadaje sie jedynie pare metrów przejechac po bułki do sklepu i z powrotem. Okropnie to głubi bierznik na drodze i nie daja sie do jazdy na wycieczki rowerowe wogóle. http://allegro.pl/opona-26-x-2-00-continental-race-king-model-2017-i6844175777.html
Gość Opublikowano 11 Maja 2018 Opublikowano 11 Maja 2018 Co to jest "głubi bierznik"? Popraw błędy, proszę. Co do opon Race King - kupiłam w identycznym rozmiarze i na asfalcie spisują się bardzo dobrze (ostatnia wycieczka wyniosła prawie 60km), a w terenie przejechałam na nich maraton w Miękini i też byłam zadowolona.
Nurek_ Opublikowano 11 Maja 2018 Opublikowano 11 Maja 2018 Jeżdżę na tych oponach, bardzo dobry wybór w niskiej cenie (drutówki są po ok 50 zł). Opona niezła na asfalt, doskonała na szutry, w terenie też daje radę. Kiepsko sprawdza się za to w błocie. Ogólnie bardzo uniwersalny kawałek gumy.
siatafaka Opublikowano 16 Maja 2018 Opublikowano 16 Maja 2018 Ja nie polecam modelu 26x2.2 - zbyt często łapałem gumę na nich.
petro Opublikowano 16 Maja 2018 Opublikowano 16 Maja 2018 To samo jest z 29x2.2 raz wciągu jednego dnia dwa razy kapcia złapałem, a na dodatek mają bicia.
Roman Wawa Opublikowano 16 Maja 2018 Opublikowano 16 Maja 2018 3 godziny temu, siatafaka napisał: Ja nie polecam modelu 26x2.2 - zbyt często łapałem gumę na nich. 1 godzinę temu, petro napisał: To samo jest z 29x2.2 raz wciągu jednego dnia dwa razy kapcia złapałem, a na dodatek mają bicia. Cóż. Ja ma zdecydowanie odmienne zdanie. Mam w jednym (tzn.żona) 27,5x2.0 dobra na suchym bardzo ok. ale i błotniste maratony ma na tych oponach zaliczone. Dały radę bez problemu. W drugim rowerze, fulu mam 26x2.2 i też spisują się bardzo dobrze. Również przeżyły sporo tyrania po suchym jak i mokrym, dość szybko się oczyszczają. Trochę słabsze prowadzenie w zakrętach na szutrowej nawierzchni, delikatnie przeskakują, wyjeżdżają na zewnątrz łuku. Obecnie w nowym bajku założyłem na tył Race Kinga 29x2.2 a przód X-Kinga 2.4 i wg. mnie takie połączenie jest bliskie ideału. Jest dobre odejście i bardzo pewne prowadzenie. Jedyny problem to (jeśli to problem) to przy oczyszczaniu się X-Kinga w "japę" lecą kawałki jak by ktoś łopatą sypał. Na pewno bardzo istotne ciśnienie jak i waga rowerzysty. W zasadzie zawsze ciśnienie jakie daję to 1,8 przód i 1,9 tył. Dodam, że nigdy nie złapałem gumy. Fakt, że koła zalane mleczkiem i kilka razy gdzieś był przeciek po przebiciu ale nigdy na tyle by uniemożliwić dalszą jazdę. Raz w przeciągu ponad roku musiałem uzupełnić mleko, zaczynały tracić ciśnienie. Ja polecam, kilka modeli udał mi się już "styrać" ale obecnie Conti jest dla mnie TOP nr.1 na moich mazowieckich szlakach. 1
siatafaka Opublikowano 16 Maja 2018 Opublikowano 16 Maja 2018 1 minutę temu, Roman Wawa napisał: Fakt, że koła zalane mleczkiem i kilka razy gdzieś był przeciek po przebiciu ale nigdy na tyle by uniemożliwić dalszą jazdę. To akurat na tym przykładzie nie masz odniesienia. Ja z Kendy (nie pamietam modelu) przeszedłem na Continental RC stąd moje odczucia i dlatego nie polecam. Natomiast zgodzę się z prowadzeniem na zakrętach, koło ucieka...
gem Opublikowano 17 Maja 2018 Opublikowano 17 Maja 2018 Ja mam z przodu Continental Race KIng 29x2 drut a z tyłu Continental x king 29x2.2 zwijana plupluplu stukstuk przejechane 3000km i na razie git
SzymonŚ Opublikowano 17 Maja 2018 Opublikowano 17 Maja 2018 Mam Continental RaceKing drutowe, 27.5 x 2.2 i na asfalt są świetne (małe opory toczenia), w lekkim terenie też dają radę.
LuQ Opublikowano 17 Maja 2018 Opublikowano 17 Maja 2018 Ja używam Race kingów przód+tył 29x2.0. Na asfalcie są dość szybkie, ubite ścieżki ,szutry przejedziesz dość łatwo. Problem zaczyna się w błocie lub grząskim piachu ale wiadomo nie do tego zostały one stworzone. Ogólnie fajne oponki jeżeli nie jeździsz w trudnym terenie. Ja nie złapałem jeszcze na nich żadnego kapcia, jeżdżę na dętkach.
Franz Mauer Opublikowano 17 Maja 2018 Opublikowano 17 Maja 2018 1 godzinę temu, LuQ napisał: Problem zaczyna się w błocie lub grząskim piachu ale wiadomo nie do tego zostały one stworzone. Też mam duże doświadczenie z tymi oponami. Miałem okazje dużo jeździć w piaszczystym terenie i bardzo dużo pomogło mi obniżanie ciśnienia. 2 godziny temu, gem napisał: a mam z przodu Continental Race KIng 29x2 drut a z tyłu Continental x king 29x2.2 zwijana Zamieniłbym te opony miejscami. Z tyłu dostniejsz jeszcze lepszą oponę napędową, a z przodu nieco lepsze prowadzenie. 1
gem Opublikowano 17 Maja 2018 Opublikowano 17 Maja 2018 2 godziny temu, Franz Mauer napisał: Też mam duże doświadczenie z tymi oponami. Miałem okazje dużo jeździć w piaszczystym terenie i bardzo dużo pomogło mi obniżanie ciśnienia. Zamieniłbym te opony miejscami. Z tyłu dostniejsz jeszcze lepszą oponę napędową, a z przodu nieco lepsze prowadzenie. Tu mam właśnie mały dylemat bo mam jeszcze w szafie nówkę Continental Race KIng 29x2 drut zakupiłem zimą za 80zł 2 sztuki w promocji bo miałem do wymiany zjechaną oponę z przodu. Zatrzymałem się na przodzie bo wydają mi się te 29x2 na małe. I cały czas w głowie mam mętlik czy dokupić 29x2.2 czy tył wymienić na Continental Race KIng 29x2 drut.
Franz Mauer Opublikowano 17 Maja 2018 Opublikowano 17 Maja 2018 22 minuty temu, gem napisał: I cały czas w głowie mam mętlik czy dokupić 29x2.2 czy tył wymienić na Continental Race KIng 29x2 drut. Ja nie wydawałbym kasy tylko na przód wsadził szerszego x-king , a na tył wsadziłbym wężeszego Race Kinga. 1
Szymon Mtb góry świętokrzy Opublikowano 17 Maja 2018 Opublikowano 17 Maja 2018 Tez sporo na nich jeździłem. I potwierdzam wypowiedzi kilku poprzedników. Opona świetna na asfalcie, szytrach a i w cięższym terenie sobie radzi. Minus to słabe boczne ścianki.
Paweł Rusa Opublikowano 13 Grudnia 2018 Opublikowano 13 Grudnia 2018 W dniu 11.05.2018 o 14:24, Sziva napisał: Co to jest "głubi bierznik"? Popraw błędy, proszę. Co do opon Race King - kupiłam w identycznym rozmiarze i na asfalcie spisują się bardzo dobrze (ostatnia wycieczka wyniosła prawie 60km), a w terenie przejechałam na nich maraton w Miękini i też byłam zadowolona. Drutowe czy zwijane?
Gość Opublikowano 13 Grudnia 2018 Opublikowano 13 Grudnia 2018 2 godziny temu, Paweł Rusa napisał: Drutowe czy zwijane? Ja kupiłam drutowe, bo chciałam na próbę zobaczyć co to za opony i nie inwestować nadmiernie. Przez cały zeszły sezon byłam z nich bardzo zadowolona.
Gość Opublikowano 13 Grudnia 2018 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Jak się nie ścigasz to te pre gram miedzy drutem a zwijka nie zrobi Ci różnicy.
Rekomendowane odpowiedzi