Administrator SzajBajk Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Administrator Opublikowano 19 Kwietnia 2017 "Fazi" to moja broń wyścigowa do XC i maratonów MTB. Lubię: niesamowicie sztywny tył z symetrycznym kołem (sztywna oś niepotrzebna), malowanie metallic z brokatem jest bombowe, korba Hollowgram SI ma proste kształty i jest super sztywna, "Jego Obrzydliwość" Lefty pracuje niezmiennie pod największymi obciążeniami, sztyca SAVE pochłania więcej niż drgania. Nie lubię: napęd 1x11 z zębatkami 32T z przodu i 11-42T z tyłu wystarcza do prędkości 45 km/h, a podjazdy 40% wytrzymuję jedynie krótkie, oryginalne siodełko jest ciężkie. Specyfikacja: rama L (mój wzrost 182 cm), 29", widelec Lefty 2.0 XLR 100 mm, co oznacza łożyska igiełkowe PLUS tuleja ślizgowa, oraz hydrauliczna blokada skoku (widelec ugnie się przy mocniejszym naciśnięciu, czyli zadziała gdy zapomnimy go odblokować), manetka Shimano XT, przerzutka tylna Shimano XTR, łańcuch CN-HG601, korba Hollowgram SI, kaseta Shimano XT, koła Cannondale C-Zero carbon (bardzo dobre), sztyca Cannondale SAVE carbon 27,2 mm, kierownica KCNC Bone, aluminiowa, 600 mm, rogi KCNC B1, aluminiowe, mostek Cannondale C1, aluminiowy, przydałby się większy kąt na strome podjazdy, siodełko Selle Italia Aspide, pedały Shimano PD-M520, waga całości 10,2 kg (z koszykiem na bidon i uchwytem Garmina). 4
Michał123 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Chyba cannondale Cię lubi Szajbajk Piękny rowerek i dzięki za stworzenie działu Pozdrower
MadOnion Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Fajny fajny ale te podjazdy 40% ; )
Bizon Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Nie podoba mi się ten bidon ,poza tym kocham tą maszynę a wszystko przez ta ramę jest boska
LukasFR22 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 SzajBajku masz takie wrażenie ze względu na lekkość że twój FSI jest z bardzo cieniutkich rurek ? Bo ja mam takie wrażenie w swoim F400 jak by było z jakiegoś papieru a warzy też pon 11kg
mojo66 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Mocarny sprzęt.Imponująca waga.Tylko dlaczego przy rowerze o takiej wartości jeździsz w pedałąch M520? Czy chociażby M540 nie byłoby lepszą opcją? Sam przerabiałem M520 i po przesiadce na XT 785 czuję lepszą jakość wpinania/wypinania,różnica jest zauważalna szczególnie w terenie gdzie 520 szybciej sie zapychały.(może to efekt placebo przez napis ).Czy przy tylu kilometrach i zawodach pedały wymieniasz jak napęd czy opony i dlatego nie ma znaczenia jaki to model? Pozdrower
Franz Mauer Opublikowano 2 Czerwca 2017 Opublikowano 2 Czerwca 2017 5 godzin temu, mojo66 napisał: gdzie 520 szybciej sie zapychały.(może to efekt placebo przez napis ) Pewnie placebo,bo konstrukcyjnie są niemalże identyczne
Rekomendowane odpowiedzi