JacekPlacek Opublikowano 11 Maja 2018 Opublikowano 11 Maja 2018 W Romecie Mustang 27,5" z 2016 jest SR Suntour Raidon 32mm (sprężyna). Niestety mój syn pomimo wzrostu słusznego waży jeszcze poniżej 60 kg i amortyzator jest za twardy. Oczywiście brak odpowiedniej amortyzacji przeszkadza. Jeździ wyłącznie rekreacyjnie - las, lekkie górki, trochę asfaltu, przewiduję na podstawię "historii" około 1000-1300 km na rok. Podpowiedzcie: 1. Czy opłacalna jest wymiana sprężyny (i czy w ogóle możliwa wymiana) na bardziej miękką? Jeśli tak, gdzie taką można kupić i jakich oznaczeń szukać? Nie namierzyłem 2. Również nie namierzyłem - manetka plus cały kit do remote lock do tego modelu. Czy istnieje (tu chyba brakuje sprężyny) i gdzie szukać? Wynalazłem tylko samą manetkę... Jeżeli powyższe dwie zmiany nie są opłacalne, to jaki widelec z blokadą na kierownicy byłby dla niego odpowiedni? Mam na myśli wagę jeżdżącego i cel jazdy.
Gość Opublikowano 11 Maja 2018 Opublikowano 11 Maja 2018 http://activia.sgl.pl/cena/czaci-zamienne/sprazyny-i-podzespoy/sprazyny_sprezyna-miakka-do-raidon-rlrlor-32mm-27529-cali-100mm/1630 I generalnie to pytaj o wszytko w tym sklepie
JacekPlacek Opublikowano 14 Maja 2018 Autor Opublikowano 14 Maja 2018 No i wychodzi na to, że chyba nie warto, bo manetka + mechanizm RL to coś koło 300 zł. A sprężyna fabryczna też ponoć ma być miękka... Ale przy wadze syna poniżej 60 kg to za wiele się nie ugina
Rekomendowane odpowiedzi