Michał123 Opublikowano 10 Maja 2018 Opublikowano 10 Maja 2018 Witam, dzisiaj wziąłem się za serwis sterów w rowerze i wszystko szło dobrze dopóki rura sterowa nie "zamarła w miejscu". Spodziewałem się, że będzie potrzebna interwencja gumowego młotka, ale i on nie pomógł (mam karbonową ramę, więc boję się uderzyć z większą siłą). No i teraz pytanie. Czy jest jakaś inna metoda wyciągnięcia rury sterowej? Z góry dzięki.
Zbysio Opublikowano 10 Maja 2018 Opublikowano 10 Maja 2018 (edytowane) Ja bym złapał za główkę ramy ręką i podnąsząc rower delikatnie do góry po czum uderzył bym centralnie z góry w rure. Jak nie będziesz bił pod kątem to nic nie powinno się stać. Rura siedzi w sterach, a nie w ramie bezpośrednio. Zresztą główka ramy jest na tyle mocna, że pracuje podkątem i Twoim obciążeniem. Dodatkowo dostałe od drogi i na zakrętach siłe też się różnie rozkładają. Edytowane 10 Maja 2018 przez Zbysio
Michał123 Opublikowano 10 Maja 2018 Autor Opublikowano 10 Maja 2018 Tak właśnie robię, no ale nie idzie. Uff udało się... Wystarczyło kilka razy mocniej walnąć. Dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi